Sirijoje su „al Qaeda“ susiję sukilėliai pagrobė kunigą

  • Teksto dydis:

Šiaurės Vakarų Sirijos kaime su „al Qaeda“ susijusi grupuotė „al Nusra Front“ pagrobė 62 metų pranciškonų kunigą ir kelis kitus krikščionis, antradienį pranešė pranciškonų misija Šventojoje Žemėje.

„Spalio 5-osios naktį tėvą Hanną Jalloufą (Haną Džalufą) iš Šventosios Žemės kustodijos, parapijos kunigą Kunjoje Sirijoje, pagrobė brigados, susijusios su „Jabhat al Nusra“, – sakoma Šventosios Žemės kustodijos pareiškime.

Kunjos kaimas, turintis kelis šimtus gyventojų, yra Idlibo provincijoje, už maždaug 8 km nuo Turkijos sienos.

„Kartu su tėvu Hanna iš to krikščionių kaimo taip pat buvo pagrobti keli vyrai“, – sakoma pranešime, kuriame nurodoma, jog Kunjoje įsikūrusiame Šv.Juozapo vienuolyne kartu su kaimo gyventojais buvo prisiglaudusių pranciškonių, kurios pasislėpė pas kaimiečius.

„Negalime pasakyti, kur dabar yra tėvas Hanna ir jo parapijiečiai; neturime galimybių susisiekti su juo arba jo pagrobėjais“, – pridūrė kustodija.

Šventosios Žemės kustodas ir Siono kalno globėjas tėvas Pierbattista Pizzaballa (Pjerbatista Picabala) nurodė, kad 62 metų kunigas buvo pagrobtas su 20 kaimiečių.

Jis pridūrė, kad užpuolikai apkaltino jį neva kolaboruojant su Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimu.

Šventosios Žemės kustodiją sudaro 285 pranciškonai iš 39 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių