Stiprus žemės drebėjimas supurtė Meksikos sostinę

  • Teksto dydis:

Meksikos rytuose antradienį užfiksuotas 6,3 balo žemės drebėjimas, supurtęs pastatus iki pat sostinės, privertęs žmones auštant šokti iš patalo ir bėgti lauk.

Lig šiol pranešimų apie nukentėjusius ar sugriovimus negauta.

Pasak JAV geologijos tarnybos, 5 val. 46 min. vietos (13 val. 46 min. Lietuvos) laiku užregistruoto žemės drebėjimo židinys buvo Verakruso valstijoje 95 kilometrų gylyje, 19 kilometrų į pietvakarius nuo Chuano Rodrigeso Klaros municipaliteto.

Nors Meksikas yra už 418 kilometrų į šiaurės vakarus nuo šio židinio, sostinėje ėmė virpėti pastatai, žmonės puolė iš namų.

Meksiko meras Miguelis Angelis Mancera (Migelis Anchelis Mansera) sakė, kad pareigūnams patikrinus 20 milijonų gyventojų metropoliją, sugriovimų ar sužeidimų neaptikta.

Tačiau vienos įstaigos sekretorė, 38-erių Rosalinda Gonzalez (Rozalinda Gonsales) sakė išbėgusi iš savo buto Meksiko centre vilkdinama tik pižamą.

„Mano dukrai (kūdikiui) ėmus verkti, atsikėliau ir pajutau, kad pastatas virpa, nes jos lopšys pats savaime judėjo kambaryje“, – pasakojo ji.

Meksika yra vienoje seismiškai aktyviausių zonų pasaulyje. Jos sostinė, Meksikas, jaučia net tolimus žemės drebėjimas, nes miestas pastatytas ant minkšto grunto, nusausinus čia buvusį ežerą.

1985 metais per 8,1 balo žemės drebėjimą Ramiojo vandenyno pakrantėje sostinėje, griūvant pastatams, žuvo tūkstančiai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių