Sudužusios viltys: žuvusiųjų Ukrainoje daugėja

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 19 karių ir civilių gyventojų žuvo Rytų Ukrainoje, kur, žlugus deryboms dėl ugnies nutraukimo, sekmadienį toliau vyko įnirtingi vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimai.

Mažiausiai 19 karių ir civilių gyventojų žuvo Rytų Ukrainoje, kur, žlugus deryboms dėl ugnies nutraukimo, sekmadienį toliau vyko įnirtingi vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimai.

Ukrainos kariškiai pranešė, kad per pastarąsias 24 valandas 13 karių žuvo, o dar 20 buvo sužeisti. Tokiu būdu per dvi pastarąsias dienas žuvusių kariškių skaičius padidėjo iki 28.

Per kovas separatistų paskelbtoje „Donecko liaudies respublikoje“ ir Kijevo kontroliuojamuose miestuose Luhansko srityje taip pat žuvo šeši civiliai gyventojai, pranešė vyriausybės pareigūnai ir separatistai.

Naujausi pranešimai apie aukas pasirodė tokiu metu, kai abi konflikto šalys atrodo kaip niekad toli nuo taikos susitarimo, šeštadienį žlugus Minske surengtoms deryboms dėl paliaubų.

Tarpininkai ir Ukrainos atstovai kaltino separatistus sužlugdžius derybas nepaisant didėjančio tarptautinio spaudimo neutralizuoti kovų suintensyvėjimą, kai pastarosiomis dienomis žuvo dešimtys žmonių.

Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO), kuri, kaip ir Rusija, dalyvauja derybose, sakė, kad separatistų derybininkai Minske „net nebuvo pasirengę aptarinėti ugnies nutraukimo įgyvendinimo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo“.

Vietoj to separatistų atstovai ragino visiškai persvarstyti ankstesnį, Kremliaus paremtą taikos planą, kuris buvo pasirašytas rugsėjo mėnesį ir kuriuo buvo suformuotas pamatas visoms deryboms, sakoma ESBO pareiškime.

Separatistai sako, kad dabar nori iš naujo nubrėžti demarkacinę liniją tarp kariaujančių šalių įtraukiant jų laimėjimus, pasiektus stumiantis į Ukrainos teritoriją.

Kijevas atmetė šį reikalavimą ir sakė, kad dėl separatistų pozicijos bet kokios būsimos taikos derybos atrodo abejotinos.

„ Deja, taikos procesui dabar iškilusi grėsmė“, – savo „Facebook“ puslapyje parašė Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Valerijus Čalyj.

Įnirtingiausios kovos vyksta aplink strateginę reikšmę turintį Debalcevės miestą – geležinkelio mazgą tarp separatistų bastionų Donecko ir Luhansko, kur separatistai bando apsupti vyriausybines pajėgas.

Ukrainos kariškių atstovas Volodymyras Poliovyj sekmadienį sakė, kad aplink miestą vyksta „nuolatiniai mūšiai“, bet neigė sukilėlių teiginius, kad jie apsupo maždaug 8 tūkst. Debalcevę ginančių vyriausybinių pajėgų karių.

Pabėgę civiliai gyventojai pasakoja apie vis baisesnes sąlygas tame mieste, kuriame anksčiau gyveno 25 tūkst. žmonių, ir sako, kad jame nėra vandens ir elektros, o likę gyventojai glaudžiasi požeminėse slėptuvėse.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeseparatistaiRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Chemra

Chemra portretas
Mažiau lokit. Varyti pas didvyriai pas chocholus pašaudyt. JUs dabar taip ten reikalingi.... labai labai reikalingi.

tam Dieve

tam Dieve portretas
ar žinai posakį, kuris yra protingų žmonių sumąstytas, kvaiša? tai paklausyk, "Si vis pacem, para bellum", neversiu tau, idiotui, nes vistiek nesuprasi, maskvos fašistų pasiuntiny. nesulauks nei kremliaus ordos, nei viso ruskyno teroristai, kad Ukraina eitų azijatų keliu. o tau patarčiau pasidomėti, ar tas dievas iš tikrųjų yra, maita tu, kremline.

Dieve

Dieve portretas
kiek lietuvoj apsimyzusiu girtuokliu,kiek nesamoniu pryrasyta.Rasykit ka norit,kijevo fasistus musa sukileliai.Tik sukileliai gali isgelbet ukraina nuo amerikos ir europos fasistu.Padek sukileliam DIEVE
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių