Taifūno sukelti potvyniai Vietname nusinešė 25 gyvybes

  • Teksto dydis:

Vietnamo vidurio regione per smarkių liūčių sukeltus potvynius žuvo 25 žmonės, o dar keturi paskelbti dingusiais, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Smarkias liūtis į Vietnamą atnešė taifūnas „Sarika“, kuris kiek anksčiau Filipinuose nusinešė mažiausiai dvi gyvybes, o daugiau nei 150 tūkst. žmonių privertė palikti savo namus.  

Labiausiai nuo liūčių nukentėjo Kuang Binio provincija, kurioje žuvo aštuoniolika žmonių. Čia ieškoma trijų dingusių žmonių, nurodė pareigūnai.

Dar septyni žmonės žuvo ir vienas dingo kitose trijose vidurio regiono provincijose.

„Mums neramu. Davėme nurodymus vietos valdžiai dėl taifūno parengti gyventojų evakavimo iš pavojingų rajonų planus“, – sakė vyriausybės pareigūnas Tran Le Dang Hungas (Čan Le Dang Hungas) telefonu iš Kuang Binio.

Penktadienį ir šeštadienį regione iškrito apie 90 cm kritulių ir buvo užlieti 125 tūkst. namų. Stichijos šėlsmas taip pat laikinai nutraukė eismą Šiaurės ir Pietų greitkeliu, padarė žalos infrastruktūrai ir žuvininkystės, javų ūkiams. 

Tran Le Dang Hungas sakė, kad potvyniai beveik visoje Kuang Binio provincijoje jau atslūgo.

Filipinuose nuo taifūno „Sarika“ labiausiai nukentėjo šalies šiaurės rytiniai rajonai. Čia žuvo mažiausiai du žmonės, o daugiau nei 150 tūkst. buvo priversti palikti savo namus.

Dėl didelio vėjų greičio regionui pavyko išvengti didesnės katastrofos. „Sarika“  Filipinus paliko sekmadienį.  

Virš Pietų Kinijos jūros taifūnas išsikvėpė ir 15–20 km/val greičiu judėjo link Šiaurės Vietnamo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių