Turistę kankinęs ir žaginęs australas nuteistas kalėti 17 metų

  • Teksto dydis:

Australas, kuris yra kaltinamas daug kartų žaginęs, žeminęs ir kankinęs įbaugintą olandę turistę per šešias savaites trukusią dramą, pirmadienį buvo nuteistas kalėti 17 metų.

47 metų Alfio Anthony Granata (Alfijas Entonis Granata) padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 14 nusikalstamų veikų, įskaitant daugybinius žaginimus, grasinimus nužudyti ir tyčinį sunkų kūno sužalojimą per šešių savaičių laikotarpį 2012 metais.

Viktorijos apygardos teismo teisėjas Frankas Gucciardo (Frenkas Gučardas) sakė, kad A.A.Granatos veiksmai buvo „niekšiški ir atgrasūs“ ir kad jis nežmoniškai elgėsi su savo 21 metų auka.

„Auka nuolat kentėjo skausmą, – sakė jis. – Ji buvo kankinama ir žeminama.“

Per ankstesnį posėdį paskelbtoje medžiagoje sakoma, kad A.A.Granata ir jo buvusi partnerė Jennifer Peaston (Dženifer Piston) susipažino su jauna biseksualia olande per vieną vakarėlį Melburne. Jie susidraugavo ir lytiškai santykiavo abipusiu sutarimu, rūkydami ledu vadinamus narkotikus – kristalinį metamfetaminą.

A.A.Granata vėliau įtūžo, kad abi moterys mylėjosi jam nedalyvaujant ir pradėjo smurtauti, grasindamas nužudyti tą merginą, jeigu išeis iš viešbučio kambario, kur jis gyveno kartu su J.Peaston.

Vyras kaltinamas, kad kankino savo auką padedant J.Peaston, mušdamas ją įvairiais buitiniais daiktais, tokiais kaip grūstuvas, dulkių siurblio šepetys, taip pat degino jos kūną cigaretėmis ir dujiniu degikliu. Juo toliau, juo tas smurtas darėsi intensyvesnis.

Dienraštis „The Melbourne Age“ rašo, kad A.A.Granata ant savo aukos kaktos peiliu išraižė kryžių, sakydamas, kad tas ženklas rodo, kad mergina priklauso man ir kad ji yra „paženklinta mirti“.

Per kitą keistą ritualą A.A.Granata sumušė tą olandę ir įdėjo į voką jos nuotrauką, nukarpytų nagų ir plaukų ir liepė prispjaudyti į vidų kraujo, taip pat liejo karštą vašką ant jos kūno.

Šios dramos atomazga įvyko, kai olandė dūrė peiliu A.A.Granatai, kai jis miegojo, o po to mėgino nusižudyti. A.A.Granatą ir jo draugę apėmė panika, todėl jie iškvietė greitąją pagalbą, užbaigdami įvykių virtinę, kuri, anot teisėjo, suluošino jų auką visam gyvenimui.

Anksčiau šiais metais J.Peaston išvengė laisvės atėmimo bausmės, padariusi kaltės pripažinimo pareiškimą dėl dviejų atvejų, kai sąmoningai sužeidė auką. Moteris buvo paleista pasižadėjusi, kad gerai elgsis, kai teismas nutarė, jog ji taip pat buvo tapusi ilgalaikio smurto auka.


Šiame straipsnyje: Australijanusikaltimaižagino

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių