„Twitter“ paskelbė karą teroristams

  • Teksto dydis:

Socialinis tinklas „Twitter“ penktadienį paskelbė, kad aktyviau šalinant „teroristinį turinį“ iš šios populiarios platformos, buvo užblokuota daugiau kaip 125 000 paskyrų, kurių dauguma yra susiję su grupuote „Islamo valstybė“.

Nuo 2015-ųjų vidurio „įšaldytos“ paskyros „grasino teroro aktais arba juos propagavo“, nurodė „Twitter“, kurį vyriausybės spaudžia veikti ir kuris taip pat labai nori nepasirodyti iš esmės cenzūruojantis laisvą žodį.

„Kaip ir daugumai žmonių visame pasaulyje, mums kelia siaubą ekstremistų grupuočių žvėriškumai, – sakoma „Twitter“ politikos tinklaraštyje. – Mes smerkiame „Twitter“ naudojimą terorizmui propaguoti ir „Twitter“ taisyklės aiškiai sako, kad tokio pobūdžio elgesys ar bet koks grasinimas smurtu mūsų tarnyboje neleidžiamas“.

Toks pranešimas pasirodė po to, kai Jungtinės Valstijos ir kitos valstybės paragino socialinius tinklus imtis agresyvesnių žingsnių siekiant išgyvendinti veiklą, kuria siekiama verbuoti ir planuoti smurtinius aktus.

„Twitter“ nurodė jau turintis taisykles, kurios neskatina tokios veiklos, bet pridūrė, kad siekia geresnio jų įgyvendinimo didindamas darbuotojų skaičių ir naudodamas technologijas smurtą propaguojančiam turiniui filtruoti. Tačiau kompanija perspėjo, kad lengvo technologinio sprendimo nėra.

„Kaip daugelis ekspertų ir kitų kompanijų pastebėjo, nėra „stebuklingo algoritmo“ teroristiniam turiniui internete identifikuoti, tad pasaulinės interneto platformos yra priverstos daryti sunkius vertinimus, pagrįstus labai ribota informacija ir patarimais“, – nurodė „Twitter“.

„Nepaisydami šių iššūkių mes ir toliau agresyviai taikysime savo taisykles šioje srityje ir bendrausime su valdžia ir kitomis atitinkamomis organizacijomis, kad rastume įgyvendinamus sprendimus teroristiniam turiniui iš interneto ištrinti ir stipriems kontrpareiškimams propaguoti“, – pridūrė kompanija.


Šiame straipsnyje: Twitterterorizmaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių