Tyrėjai tebeieško katastrofą patyrusio lėktuvo antros juodosios dėžės

  • Teksto dydis:

Dešimtys policijos specialiosios paskirties būrio pareigūnų ir gelbėtojų penktadienį ketvirtą dieną dirbo Vokietijos oro bendrovės „Germanwings“ lėktuvo katastrofos vietoje, ieškodami sudužusio orlaivio antros juodosios dėžės.

Pareigūnai taip pat rausia nuolaužas, rinkdami aukų kūnų dalis ir DNR pavyzdžius, kad būtų galima nustatyti 150-ies žmonių, žuvusių per šią katastrofą, kurią, kaip įtariama, sąmoningai sukėlė antrasis pilotas Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas), tapatybes.

„Pirmiausia renkame biologinius pavyzdžius, vėliau imsimės nuolaužų“, - sakė policijos atstovas spaudai.

Dauguma gedinčių lėktuvo katastrofos aukų artimųjų jau išvyko iš nuošalios vietovės Prancūzijos Alpėse, kur antradienį „Airbus A320“ rėžėsi į kalno šlaitą.

Prancūzijos prokurorai ketvirtadienį nurodė, kad A.Lubitzas „sąmoningai“ pradėjo mažinti aukštį, tikriausiai norėdamas sudaužyti lėktuvą ir įvykdyti aktą, kurį Vokietijos kanclerė Angela Merkel pavadino „neįsivaizduojamu“.

Prancūzijos vyriausybės vadovas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) sakė: „Dabar tyrėjai, ypač vokiečiai ir, žinoma, „Lufthansa“, turės išsiaiškinti apie šio piloto karjerą ir biografiją“.

Prancūzų prokurorams pavyko išklausyti įrašus, padarytus pilotų kabinoje prieš katastrofą. Tačiau jie vis dar ieško antros juodosios dėžės, kurioje saugomi techniniai skrydžio duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių