Ukrainoje nušautas Kremenčuko miesto meras

Ukrainoje Kremenčuko miesto meras Olehas Babajevas šeštadienį ryte buvo nušautas, pranešė parlamentaras Serhijus Kaplinas iš frakcijos UDAR.

Televizijos „112 Ukraina“ eteryje jis patvirtino anksčiau socialiniuose tinkluose paskelbtą informaciją, kad O.Babajevas buvo nužudytas netoli savo namų.

„Jam kelią pastojo „devintukas“. Iš ten iš arti buvo paleisti trys lygiavamzdžio ginklo šūviai. Po to jis mirė“, – sakė S.Kaplinas.

Poltavos rajono milicijos atstovas Jurijus Sulajevas „Facebook“ išdėstė kai kurias įvykio aplinkybes.

„Maždaug 10 valandą ryto Poltavos krašte Kremenčuko miesto Sumų gatvėje ... netoli gyvenamosios vietos šūviu į krūtinę ... buvo nužudytas meras“, – parašė jis.

Pasak J.Sulajevo, įvykio vietoje dirba tyrėjų grupė.

„Raginame visus gyventojus, kurie turi bent kokios informacijos šiuo klausimu, pateikti ją teisėsaugos atstovams ... Konfidencialumas garantuojamas!” – pridūrė J.Sulajevas.

Anksčiau VRM vadovo patarėjas Antonas Heraščenka parašė savo „Facebook“ paskyroje, kad dėl O.Babajevo nužudymo Poltavos ir gretimose srityse paskelbtas perėmimo planas „Sirena“.

Pasak A.Heraščenkos, O.Babajevas rytą „apsivilko sportinį kostiumą, paėmė maišą su šiukšlėmis ir, palikęs namie mobilius telefonus, išvažiavo savo automobiliu „Mercedes-Benz S500“ iš savo namų privačiame sektoriuje“.

„Paskui, anot liudininkų, jis sustojo, gal ketindamas išmesti šiukšles, o gal jam kelią užkirto žudikų automobilis, ar dėl kitos priežasties. Greta sustojo baltas automobilis VAZ-2108, iš kurio buvo paleisti trys šūviai su duslintuvu. Olehas Babajevas nuo sužeidimų mirė vietoje“, – parašė VRM vadovo patarėjas.

Jis dar nurodė, kad Kremenčuko mero O.Babajevo nužudymo bei Lvovo mero Andrijaus Sadovyjaus namų apšaudymo tyrimą kontroliuoja VRM vadovas Arsenas Avakovas.

A.Heraščenka tvirtina, kad „faktų, jog kėsinimasis į abu stambių Ukrainos miestų merus būtų suplanuotas ir sinchroniškai organizuotas – nėra“.

Lvovo mero A.Sadovyjaus namas buvo apšaudytas iš granatsvaidžio praėjusią naktį, kai pats meras su šeima buvo išvažiavęs ilsėtis į Karpatus. Niekas nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

socialistas

socialistas portretas
„Jam kelią pastojo „devintukas“,o nušovė iš VAZ-2108,eilinė antis...

copy

copy portretas
17. nusove2014-07-26 18:27IP: 84.15.186.197 Babajevas tuom viskas ir pasakyta ,, smert babajam,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių