Ukrainoje per parą žuvo trys vyriausybės pajėgų kariai

  • Teksto dydis:

Trys ukrainiečių kariai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti per pastarąją parą šalies rytuose, kur toliau tęsiasi pavieniai vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimai, antradienį pranešė šaltinis Ukrainos kariuomenėje.

Tai viena didžiausių netekčių Kijevo vyriausybės pajėgoms pastarosiomis dienomis, dar kartą parodanti, kokios trapios yra dvi savaites galiojančios paliaubos, paskelbtos pagal susitarimą su separatistais, kuris buvo sudarytas siekiant nutraukti konfliktą Rytų Ukrainoje, nusinešusį jau per 6 tūkst. žmonių gyvybių.

Informaciją apie vyriausybės pajėgų nuostolius naujienų agentūrai „Reuters“ pateikęs kariuomenės šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo, daugiau detalių neatskleidė. Kitas kariuomenės atstovas anksčiau sakė, kad kovotojai per pastarąją parą 22 kartus bombardavo Ukrainos pajėgų pozicijas.

Tuo tarpu Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos lyderiai, pirmadienio vakarą kalbėdamiesi telefonu, susitarė prašyti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dėti didesnes pastangas siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi paliaubų Ukrainos rytuose.

Jie taip pat sakė, kad konflikto šalims būtina vykdyti tolesnius vasario 12-ąją Minske sudaryto taikos susitarimo etapus, įskaitant apsikeitimą belaisviais, ir sudaryti galimybę teikti humanitarinę pagalbą, nurodė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

„Kai tik tos sąlygos bus išpildytos, darbo grupė, kuri buvo įkurta Minske, turėtų judėti į priekį, imdamasi tolesnių žingsnių, tokių kaip pasiruošimas vietos valdžios rinkimams Luhansko ir Donecko srityse“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeESBOSteffenas Seibertasžuvo karys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Po.hui

Po.hui portretas
man ta Ukraina kai Lietuvoje toki atlyginimai ir toki mokesčiai

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Grįžtame prie Gulago: Gulagas yra prievartinio darbo stovyklų sistema komunistinėje santvarkoje. Nenorintiems tapti patrankų mėsa Grybauskaitės kurstomame kare dabar gręsia du metai nelaisvės, jei tik Seimas patvirtins karo kurstytojų siūlomą įstatymo projektą. Skambinkite, rašykite jūsų išrinktam Seimo nariui. Praneškite jūsų nuomonę. Tegu žino, kad ir seimūnų balsai turės pasekmes. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

va taip

va taip portretas
Kijevo fasistai nesilaiko paliaubu,zydam reikalingas karas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių