Ukrainos vyriausybės pajėgos užėmė dalį Malaizijos lainerio sudužimo teritorijos

  • Teksto dydis:

Ukrainos armija užėmė dalį didelės teritorijos šalies rytuose, kurioje yra išsibarsčiusios sudužusio Malaizijos keleivinio lainerio nuolaužos, pirmadienį pranešė prorusiški sukilėliai.

„Ukrainiečiai užėmė dalį katastrofos vietos“, – sakė separatistinės Donecko liaudies respublikos „pirmasis premjero pavaduotojas“ Vladimiras Antiufejevas.

Ukrainos pajėgos anksčiau pirmadienį pranešė, kad jos su prorusiškais sukilėliais kaunasi dėl kontrolės keliuose miestuose aplink teritoriją rytų Ukrainoje, kurioje buvo numuštas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas.

Kijevo vykdomos „antiteroristinės operacijos“ spaudos tarnyba nurodė, kad Ukrainos kariai „įžengė“ į Šachtarsko ir Torezo miestus ir kad „tęsiasi mūšiai dėl visiško išvadavimo“ Pervomaisko ir Snižnės miesteliuose.

Sukilėliai, kuriuos Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkai kaltina liepos 17 dieną numušus Malaizijos lainerį, akylai saugo tragedijos vietą, nepaisydami tarptautinės bendrijos susirūpinimo, jog gali būti bandoma kišti nagus prie galimų įkalčių.

Tarptautinė neginkluotų policijos pareigūnų komanda pirmadienį antrą dieną iš eilės nesugebėjo pasiekti oro bendrovės „Malaysian Airlines“ keleivinio lėktuvo sudužimo vietos, kur saulėje dar genda kai kurių iš 298 žuvusiųjų nesurinkti palaikai.

Kaip pranešama, Australijos ir Nyderlandų policijos bei teismo medicinos ekspertų grupė buvo priversta sustoti Šachtarsko mieste, esančiame už maždaug 30 kilometrų nuo vietos, kur nukrito tas numuštas laineris.

Savo ruožtu V.Antiufejevas užsipuolė Kijevą, kad nepaisydamas tarptautinių ekspertų ketinimo atvykti į teritoriją, kurioje sudužo laineris, jis pradėjo šios vietos atsikovojimo operaciją.

V.Antiufejevas taip pat pažymėjo, kad vyriausybės pajėgų šaudymas „niokoja teritorijos, kurioje yra išsibarsčiusios lėktuvo nuolaužos, dalis.“

Be to, V.Antiufejevas pripažino, kad sukilėlių kovotojų padėtis „yra, jokia paslaptis, labai komplikuota.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių