Ukrainos rytuose dėl kovų savo namus paliko 415 800 žmonių

Mažiausiai 415 800 žmonių paliko savo namus dėl Ukrainos rytuose vykstančių susirėmimų tarp vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR.

Naujausiais UNHCR duomenimis, šalies viduje yra mažiausiai 190 tūkst. perkeltųjų asmenų, 197 400 žmonių pasitraukė į Rusiją, 14 600 - į Lenkiją, o 13 883 - į Baltarusiją.

„Mes pripažįstame, kad perkeltųjų asmenų skaičius gali būti didesnis, nes nėra centralizuotos registravimo sistemos ir žinome, kad kai kurie žmonės nesiregistruoja“, - sakė UNHCR atstovė spaudai Ariane Rummery (Arianė Ramri).

Iš beveik 200 tūkst. žmonių, kurie išvyko į Rusiją, maždaug 78 tūkst. kreipėsi dėl pabėgėlio statuso suteikimo, pridūrė ji.

Pastarąjį mėnesį perkeltųjų asmenų skaičius smarkiai išaugo, vyriausybinėms pajėgoms suintensyvinus puolimą prieš separatistų bastionus Ukrainos rytuose.

Rugpjūčio 5 dieną UNHCR paskelbti duomenys rodė, kad šalies viduje yra 117 tūkst. perkeltųjų asmenų, o į Rusiją pasitraukė 168 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Kelinta karta spauzdina sita nuotrauka,kitu nera?

Čiubaka

Čiubaka portretas
kur ten nebėgsi, kai sava armija žudo civilius, naikina jų turtą

xfhj

xfhj portretas
Reikejo Tevyne-Ukraina palaikyti, o ne su kolorado juostelemis begioti!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių