Ukrainos rytuose žuvo du kariai, nors paliaubos buvo atnaujintos

  • Teksto dydis:

Ukrainos rytuose žuvo du kariai, vėl įsiplieskus mūšiams tarp vyriausybės ir separatistų pajėgų, nors ir vėl buvo sutarta laikytis paliaubų, pranešė Kijevas šeštadienį.

„Dėl kovos veiksmų per pastarąja parą nukauti du Ukrainos kariai, sužeisti keturi“, – sakė žurnalistams Ukrainos kariškių atstovas Andrijus Lysenka.

Apie šias aukas pranešta, kai Ukrainos vyriausybė ir prorusiški separatistai penktadienį Baltarusijos sostinėje Minske sutarė dėl naujų paliaubų, kurios prasidėjo nuo vidurnakčio.

Taip susitarta ortodoksų Velykų išvakarėse, artėjant darbo šventei gegužės 1-ajai ir sovietų pergalės prieš nacių Vokietiją Antrajame pasauliniame kare šventei gegužės 9-ajai.

Pasak A.Lysenkos, jau įsigaliojus paliauboms, įvyko keli separatistų išpuoliai.

„Priešas nesilaiko paliaubų, – sakė jis. – Bet mes viliamės kad tai buvo atsitiktiniai įvykiai, ir priešas laikysis susitarimų, pasiektų tarptautiniu lygiu“.

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pasiuntinys ESBO tarpininkaujamose derybose Minske, Leonidas Kučma, sakė, kad virtinė naujojo susitarimo pažeidimų buvo Šyrokynės, Avdijivkos ir Marijinkos kaimuose.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras Ukrainojeseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

linkevicius

linkevicius portretas
linkeviciu reikia nusiust i prieso apkasus ,apvalgis juos, netures jegu kariaut:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių