Ukrainos separatistai išsiuntė Tarptautinio gelbėjimo komiteto darbuotojus iš Donecko

  • Teksto dydis:

Niujorke įsikūrusios humanitarinės pagalbos grupės atstovai ketvirtadienį buvo išsiųsti iš separatistų kontroliuojamos teritorijos rytinėje Ukrainoje, sukilėliams uždarius jų būstinę ir apkaltinus šnipinėjimu.

Maždaug 17 Tarptautinio gelbėjimo komiteto (IRC) darbuotojų – vietinių ir užsieniečių – buvo sulaikyti būstinėje sukilėlių kontroliuojamame Donecke ir apieškoti, pranešė liudininkai naujienų agentūrai „Reuters“.

Ginkluoti separatistai palydėjo užsieniečius į viešbutį, o paskui nuvežė prie separatistų kontroliuojamos kelio užtvaros, kad jie pereitų į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją, pasakojo liudininkai.

Separatistų atstovė paaiškino, kad IRC buvo neužsiregistravęs reikiamose valdžios institucijose, o kai kurie komiteto darbuotojai rinko informaciją apie sukilėlių operacijas.

„Atsižvelgdami į tokią humanitarinę pagalbą..., pareigūnai priėmė sprendimą nutraukti ir uždrausti TGK veiklą“, – Marija Petrova sakė žurnalistams Donecke.

„Vadovaujantis humanitariniais principais ir demonstruojant gerą valią, visi užsieniečiai darbuotojai buvo deportuoti“, – pridūrė ji, tačiau nepaaiškino, kaip bus pasielgta su vietos darbuotojais.

IRC, kuriam pirmininkauja buvęs britų užsienio reikalų ministras Davidas Milibandas (Deividas Milibandas), kovo mėnesį į Donecką atsiuntė greito reagavimo komandą, kuri ėmėsi spręsti daugiausia moterų ir mergaičių higienos ir saugumo problemas per metus užtrukusį konfliktą, nurodė komiteto atstovas Britanijoje.

Apie komiteto darbuotojų išsiuntimą atstovas kalbėti atsisakė.

IRC svetainėje nurodoma, kad ši organizacija buvo įkurta 1933 metais. Jos darbuotojai teikia humanitarinę, medicininę ir ekonominę pagalbą gyventojams konfliktų ir nelaimių zonose.

Nuo prorusiškų separatistų sukilimo pradžios rytinėje Ukrainoje žuvo daugiau nei 6 100 žmonių, nors nuo vasario mėnesio, kai įsigaliojo trapios paliaubos, žuvusiųjų skaičius labai sumažėjo.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos separatistaiTarptautinis gelbėjimo komitetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

APUOKAS

APUOKAS portretas
Sprendziant is komentaru , rusakalbiai ir kolorado vabalai , aktyviai mokosi lietuviu kalbos .

Čiubaka

Čiubaka portretas
Niujorke įsikūrusios... viskas tuom ir pasakyta

Reikia

Reikia  portretas
pas lietuvos prezidente paklausti,kaip ir kur pririnko KGB kariu Donbase kariauti,kaip buvusi KGB darbuotoja ,"magnolija"gali viska suzinoti.Ir is kur jus zinot kad ten samdiniai kariauja?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių