Vaizdo įrašas: Klivlando policininkai juodaodį berniuką nušovė vos tik atvažiavę

  • Teksto dydis:

JAV policijos pareigūnai nušovė juodaodį 12-metį, turėjusį žaislinę pistoleto kopiją, praėjus vos kelioms sekundėms po to, kai automobiliu atvažiavo į incidento vietą, rodo trečiadienį paskelbtas stebėjimo kameros nufilmuotas vaizdo įrašas.

Itin staigi to incidento atomazga dar labiau pakurstė pyktį dėl policijos taktikos Jungtinėse Valstijose po to, kai Misūrio valstijoje įsiplieskė riaušės dėl sprendimo nepateikti kaltinimų baltajam policininkui, kuris anksčiau šiais metais nušovė neginkluotą juodaodį paauglį Sent Luiso priemiestyje Fergusone.

12-metis Tamiras Rice'as (Tamiras Raisas) sekmadienį mirė ligoninėje Ohajo valstijos mieste Klivlande kitą dieną po to, kai du policininkai, pasiųsti reaguojat į skambutį pagalbos telefonu, jį pašovė per incidentą viename miesto parke.

Vaizdo įraše matoma, kad T.Rice'as vaikšto šaligatviu, laikydamas žaislinį pistoletą, kurį vienu metu nukreipė į praeivį. Vėliau jis atsisėdo parko pavėsinėje.

Tuomet prie pavėsinės dideliu greičiu privažiavo policijos automobilis, o pareigūnas keleivio pusėje iššoko iš mašinos išsitraukęs ginklą bei nedelsdamas šovė į T.Rice'ą, kai jis žengė prie automobilio.

Nors tas incidentas truko labai trumpai, Klivlando pareigūnai sakė, kad T.Rice'as ignoravo policijos nurodymą pakelti rankas ir kad jaunuolis griebėsi už savo kelnių juosmens užkišto ginklo, todėl buvo nukautas.

„Jam buvo triskart duota komanda iškelti rankas“, – policijos viršininko pavaduotojas Edwardas Tomba (Edvardas Tomba) sakė žurnalistams.

Policija taip pat paskelbė skambučio pagalbos telefonu 911 garso įrašą, kuriame apie T.Rice'o elgesį pranešęs vyras sakė, kad įtariamasis tikriausiai yra nepilnametis ir kad jo laikomas ginklas tikriausiai tėra žaislas.

„Ten yra vaikinas su pistoletu, – sakė tas vyras. – (Ginklas) tikriausiai netikras, bet jis į visus taikosi.“

Tačiau policijos operatorius nenurodė pareigūnams, kad ginklas galbūt yra žaislinis ir kad įtariamasis yra nepilnametis, rodo garso įrašas.

Klivlando policija nurodė, kad į T.Rice'ą šovęs pareigūnas yra 26 metų baltaodis Timothy Loehmanas (Timotis Leimanas).

T.Loehmanas, pradėjęs dirbti policijoje šių metų kovą, ir vaizdo įraše matomą automobilį vairavęs jo porininkas buvo laikinai nušalinti nuo pareigų, kol atliekamas šio incidento tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai teisingai

labai teisingai portretas
negrus jau senai reikia aukleti.o tai kai jiems viskas galima ,tai paskui nebeimanoma su jais susitvarkyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių