Vengrijos stovykloje maistas „patiekiamas“ kaip gyvuliams garde

  • Teksto dydis:

Susirūpinimas dėl elgesio su Vengrijos pagrindinėje pabėgėlių stovykloje prie sienos su Serbija laikomais žmonėmis padidėjo penktadienį, kai buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame matoma, kad atvykėlių šeimos yra maitinamos „kaip gyvuliai garde“.

Tame įraše, slapta nufilmuotame vienos austrų savanorės, trečiadienį aplankiusios Reskės stovyklą, matoma, kaip apie 150 žmonių stumdosi, kovodami dėl sumuštinių, kuriuos jiems mėtė Vengrijos policijos pareigūnai, dėvintys šalmus ir higienines kaukes metaline tvora atitvertoje didelės salės dalyje.

Toje minioje buvo moterų ir vaikų, o žmonės desperatiškai stengėsi sugauti jiems svaidomas duonos riekes.

Daugelis migrantų, kurie buvo toliau minioje, ropštėsi ant tvoros, mojuodami ir šaukdami, kad atkreiptų pareigūnų dėmesį.

„Atrodė, tarsi gyvuliai būtų šeriami garde; tarsi Gvantanamas Europoje“, – sakė Alexanderas Spritzendorferis (Aleksandras Špricendorferis), kurio žmona Michaela nufilmavo tuos vaizdus. Jis turėjo galvoje liūdnai pagarsėjusį JAV karinį kalėjimą Kuboje, kuriame laikomi įtariami teroristai, kaip manoma, patirdavo šiurkštų elgesį.

Vyras sakė naujienų agentūrai AFP, kad jie atgabeno į Reskę maisto, drabužių ir vaistų, norėdami padėti tūkstančiams pabėgėlių, plūstančių per sieną.

Kol A.Spritzendorferis, kuris yra Austrijos žaliųjų partijai priklausantis Vienos miesto tarybos narys, kalbėjosi su vienu Raudonojo Kryžiaus darbuotoju, jo žmona stebėjo, kaip maitinami pabėgėliai ir nusprendė nufilmuoti tą vaizdą.

„Tai buvo nežmoniška ir daug pasako apie tuos žmones, kurie nekovojo dėl maisto, nors aiškiai buvo labai alkani“, – sakė Michaela Spritzendorfer.

Tas vaizdo įrašas, ketvirtadienio vakarą įkeltas į portalą „YouTube“ ir masiškai išplitęs socialiniuose tinkluose, iki penktadienio ryto buvo peržiūrėtas daugiau negu 20 tūkst. kartų.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra anksčiau šią savaitę kritikavo prastas sąlygas Reskės stovykloje, o Vengrijos griežta pozicija pabėgėlių atžvilgiu taip pat pykdo kitas Europos Sąjungos šalis.

Nuo antradienio toje šalyje įsigalios griežti įstatymai, pagal kuriuos sieną neteisėtai kirtusiems migrantams grės įkalinimas.

Vengrijos dešinioji vyriausybė rugpjūčio pabaigoje baigė statyti spygliuotų vielų užtvarą palei visą 175 km ilgio sieną su Serbija, bet ji buvo menka kliūtis desperatiškai nusiteikusiems žmonėms, pabėgusiems nuo karo Sirijoje ir Irake.

Vis dėlto Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas nurodė pastatyti papildomą 4 m aukščio tvorą, kuri turėtų būti užbaigta iki spalio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam taigi

Tam taigi  portretas
O amerikonus su savo bombonešiais ar musulmonų šalys kvietė į savo valstybes?Baisu, kas dedasi. Ir vis per tą suskį senį bušį.Užvirė tokią košę, o srėbti tai eiliniam biednam žmogui ir vaikams ateity reikės.

reikia

reikia portretas
reikia pakviesti padavejus is geriausiu restoranu kad jie normaliai paduotu maista gal dar kas nores ko papildomai idomu kaip su arbatpinigiais

Teisingai

Teisingai portretas
Labai teisingai paduodamas maistas,dienos patiekalas-kiauliena
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių