Vokiečių žvalgyba: separatistai Malaizijos lainerį numušė pagrobtomis raketomis

  • Teksto dydis:

Vokietijos žvalgyba apkaltino Ukrainos prorusiškus sukilėlius numušus Malaizijos keleivinį lainerį raketomis, kurias jie pagrobė iš vyriausybės pajėgų, sekmadienį pranešė žiniasklaida.

Kijevas ir Vakarų šalys anksčiau tvirtino, kad oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas liepą buvo numuštas separatistų kovotojų zenitiniu raketų kompleksu „Buk“, kurį kovotojams perdavė Rusija, tačiau Maskva tokius kaltinimus neigė.

Tačiau Vokietijos užsienio žvalgybos agentūros BND vadovas Gerhardas Schindleris (Gerhardas Šindleris) nurodė, kad sukilėliai užgrobė vieną „Buk“ kompleksą Ukrainos vyriausybinių pajėgų bazėje ir vėliau paleido raketą, kuri sprogo visai šalia keleivinio lainerio, rašo savaitraštis „Der Spiegel“.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs laineris sudužo liepos 17-ąją, skrisdamas virš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos rytų Ukrainoje. Per tą katastrofą žuvo visi 298 jame buvę žmonės, iš jų 153 – Nyderlandų piliečiai.

Pasak G.Schindlerio, Rusijos pareiškimai, jog raketa buvo paleista Ukrainos pajėgų ir kad vienas Ukrainos naikintuvas skrido arti „Malaysia Airlines“ lėktuvo, yra klaidingi, rašoma „Der Spiegel“ pirmadienio numeryje.

Jis taip pat nurodė, kad nuotraukos iš Ukrainos buvo „manipuliuojamos“, pridūrė savaitraštis, tačiau nenurodė, kad matoma tose nuotraukose, kas jas pateikė arba kas jas pakeitė.

Separatistų „Donecko liaudies respublikos“ premjero pavaduotojas Andrejus Purginas iškart atmetė šiuos pareiškimus.

„Šie kaltinimai prieš mus neturi jokio pagrindo“, – jis sakė Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“, pridūręs, kad tas raketas galėjo „paleisti tik gerai apmokyti ekspertai“.

Amerikos žvalgybos pareigūnai liepą sakę, kad lėktuvą galėjo per klaidą numušti prastai apmokyti separatistų kovotojai.

„Buvę kalnakasiai, kurie šiandien gina savo šalį, neturi įgūdžių valdyti tokias sudėtingas sistemas“, – teigė A.Purginas.

G.Schindleris savo išvadas spalio 8 dieną pateikė parlamento komitetui, prižiūrinčiam Vokietijos žvalgybos veiklą.

Praeitą mėnesį olandų tyrėjų paskelbtoje preliminarioje ataskaitoje nurodoma, kad lėktuvas sudužo dėl daugelio „didelės energijos objektų“ smūgio, tačiau tos katastrofos kaltininkai neįvardijami.

Rusijos gaminamų „Buk“ kompleksų raketos pritaikytos sprogti šalia taikinio ir pažeisti jį dideliu kiekiu šrapnelio, lekiančio dideliu greičiu.


Šiame straipsnyje: MalaizijaseparatistaiUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
viskas buvo atvirkščiai, draugai kremliniai, visas pasaulis žino, kad lėktuvą numušė ruskiai, ne veltui nebuvo prileidžiami tarptautiniai ekspertai, nes tiems ruskių tarakonams reikėjo apvogti žuvusiuosius. Ar dar kurios nors valstybės kareiviai taip elgiasi? Tik ruskiai ir gal dar kokie afrikiečiai. Apie tokius ruskių "žygdarbius" yra žinoma ir paviešinta pasaulinėje žiniasklaidoje. Ką tokie, kaip kremliaus žiurkės, gali? Ogi nieko, visas pasaulis bjaurisi ir kremliniais ir komentatoriais, prisisegusiais Lietuvoje ar kitose Baltijos šalyse ir dezinformuojančiais visuomenę, tik jais niekas nebetiki.

Vargšai Kremliaus bildukai

Vargšai Kremliaus bildukai portretas
Tenka vargšams visą laiką neigti tai kas akivaizdu ir visiems aišku. Taip darydami jie save paverčia debilais kitų žmonių akyse. Pvz. RUSAS, anonimas ir panašūs.

mizantropui

 mizantropui portretas
Atsipeikėk.Neprileido Ukraina ,net atvykę tarptautiniai ekspertai ilgai negalėjo patekti į nelaimės vietą nes ji buvo intensyviai apšaudoma artilerijos,tipo ten gausios separatistų pajėgos kurias žūt būt reik sunaikinti,Apie tai skalambijo visais kanalais ir mūsų žiniasklaida.Tuo tarpu separatistai iškart atidavė nepaliestas juodąsias dėžes ekspertams kai tuo tarpu Ukraina ir po šiai dienai nepaviešina skrydžių kontrolės įrašų.Nebūk iš tų "viena bobutė sakė".
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių