Vokietijoje sulaikyta pora, įtariama moterų žmogžudystėmis

  • Teksto dydis:

Vokietijoje suimta pora, įtariama beveik du mėnesius nelaisvėje laikiusi moterį, kuri mirė dėl jų žiauraus elgesio ir patirtų traumų; ši pora taip pat įtariama nužudžiusi ir dalimis sukapojusi dar vieną moterį, antradienį pranešė pareigūnai.

Įtariamieji – 46 metų vyras ir 47 metų buvusi jo žmona – tebegyvena kartu. Jų pavardės neskelbiamos, nes tai draudžia privatumą ginantys Vokietijos įstatymai.

Pora į pareigūnų akiratį pateko balandžio 21 dieną, kai sugedus automobiliui iškvietė greitąją pagalbą ir gelbėtojai jų mašinoje rado moterį sužalota galva ir kitomis žiauraus elgesio žymėmis. Jų auka, kuri įvardijama kaip 41 metų moteris iš Žemutinės Saksonijos, netrukus ligoninėje mirė. Dėl smurto žymių moters kūne gydytojai apie pacientę informavo pareigūnus.

Moteris, kuri, kaip manoma, atsiliepė į asmeninį skelbimą internete, buvo beveik du mėnesius laikoma nelaisvėje poros namuose Heksteryje, kur turėjo miegoti ant grindų nešildomame kambaryje, nurodė prokurorai netoliese esančiame Bylefelde.

Medicininė ekspertizė parodė, kad moteriai daug kartų buvo suduota į galvą ir ji patyrė kitų sužalojimų.

Sulaikyta įtariamoji sakė pati buvusi „nuolat prievartaujama“ jos partnerio ir prisipažino prisidėjusi prie 33-metės nužudymo 2014 metais, sakė policijos žmogžudysčių skyriaus vadovas Ralfas Oestermannas (Ralfas Ėstermanas). Nužudytosios kūnas buvo sukapotas ir sudėtas į šaldiklį; laikui bėgant dalis palaikų buvo sudeginta minėtos poros židinyje, pridūrė jis.

Pasak policijos, minima pora aukos telefonu siuntinėjo žinutes jos motinai, kuri tik neseniai iš pareigūnų sužinojo apie dukters mirtį.

Įtariamas vyriškis neigia jam pareikštus kaltinimus, sakė R.Oestermannas.

Prokuroras Ralfas Meyeris (Ralfas Mejeris) nurodė, kad šio nusikaltimo motyvai vis dar nenustatyti, tačiau regis tai labiau susieta su galia ir kontrole negu su lytinėmis priežastimis.

Anot pareigūnų, esama pagrindo manyti, kad buvo tyčiojamasi ir iš kitų moterų; viena moteris, gyvenanti Berlyno regione, jau apklausta – per televiziją rodytose nuotraukose ji atpažino tą namą ir sakė, kad taip pat nukentėjo nuo tos poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių