Afganistane policininkas nušovė 11 savo kolegų

  • Teksto dydis:

Afganistano pietinėje Helmando provincijoje vienas policininkas nukreipė ginklą į savo kolegas ir 11 jų nušovė, antradienį pranešė pareigūnai.

Šis incidentas įvyko pirmadienio vakarą, kai policininkai miegojo savo kareivinėse provincijos sostinėje Laškar Ga.

„Ryšius su Talibanu palaikęs policininkas pašovė 11 savo bendradarbių ir visus juos nužudė. Tuomet jis pabėgo, pasiėmęs visus šaudmenis ir šaunamuosius ginklus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas provincijos pareigūnas, nesutikęs viešinti savo vardo.

Kruvini policininkų lavonai gulėjo patikros poste; daugelis pareigūnų buvo nušauti iš arti, AFP sakė kaimyniniame poste budėjęs policijos pareigūnas Shiras Mohammadas (Širas Mohamadas).

Talibano kovotojai, kontroliuojantys didžiules teritorijas šioje provincijoje, kurioje auginama daug opijinių aguonų, prisiėmė atsakomybę už šias žudynes.

Vadinamosios saviškių atakos, kai afganų kariai arba policininkai nukreipdavo ginklus į savo tarnybos draugus arba tarptautinių pajėgų karius, buvo tapusios didele problema per 15 metų trukusį karą.

Su vėl stiprėjančiu Talibanu kovojančioms saugumo pajėgoms sunku užkirsti kelią tokiems incidentams. Be to, jų padėtį dar labiau apsunkina rekordiškai didelis aukų skaičius ir masiniai dezertyravimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių