Alepe sukilėliai „įvykdė egzekucijas“ 21 civiliui, tarp kurių – 5 vaikai

  • Teksto dydis:

Sirijos pareigūnai kaltina sukilėlių kovotojus įvykdžius egzekucijas 21 civiliam gyventojui, įskaitant moteris ir vaikus, kurie esą buvo nušauti iš arti praėjusią savaitę, sukilėliams traukiantis iš antro didžiausio Alepo miesto, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Jų kūnai buvo rasti dviejuose rajonuose rytiniame Alepe, sekmadienį vakare pranešė naujienų agentūra SANA.

Alepo Teismo medicinos skyriaus vadovas Zaheras Hajjo (Zahiras Hadžas) sakė, kad buvo ištirti „21 civilių gyventojo, tarp jų – penkių vaikų ir keturių moterų, kuriuos nužudė teroristinės grupuotės“, palaikai.

„Jų kūnai buvo rasti Sukario ir Kalasos kalėjimuose, kuriuos kontroliavo sukilėliai. Nustatyta, kad jie buvo nušauti iš labai arti“, – sakė Z.Hajjo.

Pagal istorinį susitarimą tarp Sirijos režimą remiančios Rusijos ir sukilėlius palaikančios Turkijos, praėjusią savaitę buvusią opozicijos tvirtovę rytiniame Alepe paliko 35 tūkst. civilių ir kovotojų.

Prieš prasidedant gyventojų ir kovotojų evakuacijai Jungtinės Tautos pranešė gavusios patikimos informacijos, kad vyriausybę palaikančios pajėgos Alepe nužudė mažiausiai 82 civilius gyventojus, tarp kurių buvo 11 moterų ir 13 vaikų.

Rusijos gynybos ministerija savo ruožtu pirmadienį pranešė, kad rytiniame Alepe sukilėliai įvykdė egzekucijas „dešimtims civilių“.

„Buvo rastos masinės kapavietės su dešimčių sirų, kurie buvo iš karto nužudyti ir patyrė žvėriškus kankinimus, palaikais “, – nurodė ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas, kurį citavo Rusijos žiniasklaida.

Pasak jo, dauguma palaikų buvo rasti su šautinėmis žaizdomis galvose, daugelis kūnų „nebuvo vientisi“. Nuodugnus palaikų ištyrimas gali priversti sukilėlių šalininkus Vakaruose „pripažinti savo atsakomybę už (sukilėlių) žiaurumus“, teigė I. Konašenkovas.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ patvirtino, kad rytinio Alepo gatvėse buvo rasta žmonių palaikų, tačiau nenurodė, kaip jie nužudyti.

Nuo 2011 metų kovo vykstantis konfliktas labai supriešino galingąsias šalis – Rusija aktyviai palaiko Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą, o Persijos įlankos arabų valstybės ir didžioji dalis Vakarų šalių palaiko opoziciją.

Rusijai pradėjus bombarduoti Alepą, Vakarai pažėrė kaltinimų dėl šiame mieste daromų karo nusikaltimų. Šie pareiškimai supykdė Kremlių ir dar labiau apsunkino Vakarų šalių santykius su Maskva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda  portretas
pagal lenkus, net vaikai pavojingi lenku saugumui... ziurek straipsni, kur rasoma, kodel lenkai nepriima 10 nasliaciu is allepo.

Anonimas

Anonimas portretas
Juokdariai ES klerkai ir pagal jų "šokantys" mankurtai, kuriem liepė vadinti teroristus sukilėliais.

aaaAA

aaaAA portretas
kaip galima palaikyti džihadistus, žvėriškai nukankinusius civilius žmones. IR APLAMAI , KOKS KIENO REIKALAS, KAIP SIRAI PAS SAVE TVARKOSI.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių