Amerikietis Indijoje žuvo nuo genties strėlių: pareigūnai bando paimti palaikus

  • Teksto dydis:

Indijos pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad gali praeiti kelios dienos, kol bus paimti nuo šiuolaikinės civilizacijos nepaliestos genties strėlių žuvusio amerikiečio palaikai.

27 metų Johnas Allenas Chau (Džonas Alenas Čau) buvo užpultas, kai praėjusią savaitę įžengė į atokią Šiaurės Sargybinio salą Indijos Andamanų salyne Bengalijos įlankoje, pranešė policija. Šioje saloje pašaliniams lankytis draudžiama.

Regiono policijos viršininkas Dependra Pathakas naujienų agentūrai AFP sakė, kad pareigūnai į tą rajoną nusiuntė sraigtasparnį ir laivą incidento vietai nustatyti.

„Laikėmės atstumo nuo salos ir kūno kol kas nepastebėjome. Tam gali prireikti dar kelių dienų ir... rajono (žvalgymo)“, – pridūrė D. Pathakas.

Šiaurės Sargybinio saloje gyvena gentis, kurios narių, kaip manoma, yra tik maždaug 150. Siekiant apsaugoti jų gyvenimo būdą, indams ir užsieniečiams draudžiama priartėti arčiau kaip 5 km nuo salos.

Policija pasitelkė ekspertus, įskaitant Indijos antropologus, ir genčių gerovės bei miškų pareigūnus, kurie padeda spręsti situaciją.

„Turime pasirūpinti, kad niekaip nesutrikdytume jų ar jų buveinės. Tai itin opi zona ir prireiks kažkiek laiko“, – sakė D. Pathakas.

Indijos policija pranešė, kad buvo iškelta nužudymo byla „nežinomiems genties nariams“ ir kad buvo areštuoti šeši žvejai bei dar vienas žmogus, tikriausiai padėję amerikiečiui pasiekti Šiaurės Sargybinio salą.

Pasak pareigūnų, tarp šių areštų tikslų yra „demonstracinis efektas, kad visas pasaulis ir vietos gyventojai žinotų, jog ten niekam negalima eiti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mony

Mony portretas
Tai ko ten eiti iš viso? Nelysk ten kur nereikia lįsti jie ir nelenda į mūsų žemes...

...

... portretas
Taip ir su jais, čia atvykusiais, reikia, te savo šalyse sėdi.

Anonimas

Anonimas portretas
Ko noret is laukiniu. Frau Frankenstein tokius kviecia atvykti i ES ir gyventi uz baltuju uzdirbtus pinigus...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių