Audra Europoje: nuo bėgių nuriedėjus traukiniui sužeisti keli žmonės

  • Teksto dydis:

Šveicarijoje trečiadienį siaučiant stipriam vėjui nuo bėgių nuvažiavus traukiniui, buvo sužeista keletas žmonių, pranešė vietos žiniasklaida.

Į pietus nuo Berno esančio Lenko miestelio vadovas Rene Muelleris (Renė Miuleris) pranešė, kad nelaimė įvyko dėl audros. Daugiau informacijos nepateikiama.

Šveicariją užkabino per Vakarų Europą slenkanti žiemos audra, dėl kurios kai kur nutrūko elektros energijos tiekimas, užvirtę medžiai blokavo kelius ir gausūs lietūs sukėlė potvynių visoje šalyje.

Dėl audros buvo atšaukti keli skrydžiai Ciuricho ir Bazelio oro uostuose, daugelyje slidinėjimo kurortų buvo sustabdyti funikulieriai.

Kaimyninėje Austrijoje dėl stiprių vėjų, snygio ir rūko buvo atšauktos šuolių su slidėmis treniruotės.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija pranešė apie Alpėse žuvusį slidininką, ant kurio per stiprią audrą užvirto medis.

Dar penkiolika žmonių buvo sužeisti kitose Prancūzijos dalyse, keturi iš jų yra „sunkios būklės“, informavo ministerija.

Minėtas slidininkas, kurio pavardė neskelbiama, žuvo Morijone, Aukštutinėje Savojoje.

Pagalbos tarnybos užregistravo 4 tūkst. 300 incidentų. Šiaurinėje Prancūzijoje per audrą vėjo greitis siekė maždaug 145 km per valandą ir buvo vienas stipriausių, kokius šalis yra mačiusi per pastaruosius kelerius metus. Daugelis žmonių socialiniuose tinkluose skelbė nuvirtusių medžių, pastolių ir apgadintų automobilių nuotraukas.

Siautėjo smarki audra

Daugelyje Vakarų Europos rajonų trečiadienį siautėjo smarki audra, iki 160 kilometrų per valandą greitį siekiantis vėjas trikdė kelininkų ir oro uostų darbą, vartė medžius, be elektros paliko šimtus tūkstančių namų Prancūzijoje, Šveicarijoje, Britanijoje ir Airijoje.

Šveicarijoje dėl audros buvo atšaukti skrydžiai Ciuricho ir Bazelio oro uostuose, o viename greitkelyje vėjas nuvertė juo važiavusį sunkvežimį. Prie Ciuricho ežero tūkstančiams būstų nutrūko elektros tiekimas, ugniagesiai buvo kviečiami valyti medžiais užverstų kelių. Dėl stiprių liūčių kai kur kilo potvynių.

Anglijoje audrą lydėjo kruša ir žaibai, dėl jų teko uždaryti keletą tiltų ir kelių. Pietvakarių Anglijoje, Kornvalyje, ypatingai didelis potvynis išvertė dalį uosto sienos ir į uostą pradėjo veržtis jūros vanduo.

Dėl apvirtusių automobilių pareigūnams teko uždaryti kelias atkarpas trijuose svarbiausiuose Anglijos greitkeliuose. Didžiosios Britanijos meteorologijos tarnyba nurodo, kad už 450 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Londono esančioje Kambrijoje per patį audros įkarštį vėjo gūsių greitis siekė iki 160 km per valandą.

Vėliau Lamanšo sąsiaurį kirtusi audra pakeliui niokojo elektros tiekimo linijas Prancūzijoje bei Vokietijoje. Meteorologai perspėja, kad trečiadienį vėjo greitis gali siekti iki 130 km per valandą.

Prancūzijos nacionalinė elektros energijos tiekėja pranešė, kad dėl audros visoje šalyje be elektros liko maždaug 200 tūkst. namų, iš jų 30 tūkstančių – Paryžiaus regione.

Šiaurinėje Prancūzijoje per audrą vėjo greitis siekė maždaug 145 km per valandą ir buvo vienas stipriausių, kokius šalis yra mačiusi per pastaruosius kelerius metus. Daugelis žmonių socialiniuose tinkluose skelbė nuvirtusių medžių, pastolių ir apgadintų automobilių nuotraukas.

Paryžiaus regione ant automobilio užvirtęs medis sunkiai sužalojo vieną žmogų, dar vienas gyventojas sunkiai susižeidė nukritęs nuo pastato. Kaip pranešė Prancūzijos vidaus reikalų minsiterija, iš viso šalyje per audrą sužeisti devyni žmonės, keturi iš jų – sunkiai.

Stiprus vėjas sukėlė nepatogumų ir Charles'o de Gaulle'io (Šarlio de Golio) oro uoste, kuriame dėl papildomų apsaugos priemonių, laipinant keleivius į lėktuvus, skrydžiai šiek tiek vėlavo.

Daugelyje Vokietijos regionų dėl audros buvo uždaryti zoologijos sodai, vanduo užliejo kelius, nuo bėgių nuvažiavo vienas traukinys.

Vokietijos naujienų agentūra DPA pranešė apie vakarinėje šalies dalyje netoli Liuneno nuriedėjusį traukinį, kuris užvažiavo ant išversto medžio. Apie sužeistus žmones pranešimų nėra.

Dėl nuvirtusių medžių ir potvynių buvo uždarytos kai kurios greitkelių atkarpos prie Duisburgo ir Julicho miestų.

Bavarijoje vienai dienai buvo uždaryti Miuncheno ir Augsburgo zoologijos sodai, neveikė į aukščiausią Vokietijos Cugšpicės kalną keliantis funikulierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir nežiūrint į tas aukas Pasaulis ir toliau neišjungs tų velnio (vėjo) jėgainių?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių