Australijoje propelerį pametęs keleivinis lėktuvas sėkmingai nusileido

  • Teksto dydis:

Australijoje vienas dvimotoris keleivinis lėktuvas penktadienį patyrė neįprastą avariją – skrisdamas pametė propelerį, bet sugebėjo sėkmingai nusileisti Sidnėjaus oro uoste, pranešė pareigūnai.

Oro bendrovės „Regional Express Airlines“ (REX) lėktuvo „Saab 340“ dešinysis propeleris atitrūko nuo variklio gondolos, kai laineris buvo už 20 km į pietvakarius nuo oro uosto, nurodė Civilinės aviacijos saugumo valdybos atstovas Peteris Gibsonas (Piteris Gibsonas).

Iš Olberio, esančio maždaug už 500 km į pietvakarius nuo Sidnėjaus, pakilusiu REX 768-ojo reiso lėktuvu skrido 16 keleivių ir trys įgulos nariai. Avariją tiriantys pareigūnai paragino asmenis, rasiančius propelerį arba jo nuolaužų kažkur Sidnėjaus pakraštyje, pranešti apie radinį, nes tai padėtų nustatyti incidento priežastį, nurodė P.Gibson said.

„Ne vien propeleris, bet ir jį su varikliu jungiantis velenas atitrūko, ir šis agregatas nukrito ant žemės“, – aiškino P.Gibsonas.

„Tai labai, labai neįprasta. Taip nutinka labai, labai retai, – pridūrė pareigūnas. – Jiems pasisekė.“

Atitrūkusios dalys veikiausiai nepadarė laineriui jokios kitos žalos.

Vienas iš dviejų pilotų pranešė dispečeriams apie avarinę padėtį, nekeliančią pavojaus žmonių gyvybei, bet reikalaujančią antžeminių tarnybų pagalbos.

„Vienas mūsų propeleris ką tik nulūžo, bet (lėktuvas) valdomas normaliai. Galime toliau skristi“, – sakoma žiniasklaidos paskelbtame pokalbio įraše.

Sidnėjuje įsikūrusios REX pranešime sakoma, kad lainerio įgula laikėsi standartinės procedūros, o lėktuvas nusileido „normaliai ir laiku“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių