Australijoje šunys sudraskė beveik 60 mažųjų pingvinų

  • Teksto dydis:

Pietų Australijos aplinkosaugos pareigūnai trečiadienį paskelbė pradedantys tyrimą dėl rastų negyvų 58 mažųjų pingvinų, kuriuos veikiausiai sudraskė šunys.

Šių paukščių, laikomų mažiausiais pasaulyje pingvinais, kūnai buvo aptikti viename paplūdimyje Tasmanijoje – netoli žemyno esančioje saloje.

„Norėtumėme priminti šunų savininkams, kad būtina nuolat atsakingai prižiūrėti savo gyvūnus, nes šunys pajėgūs per trumpą laiką padaryti daug žalos pingvinų kolonijoms“, – sakoma Tasmanijos parkų, vandens telkinių ir aplinkosaugos departamento pareiškime.

Šis makabriškas radinys buvo aptiktas praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai šalia esančiame paplūdimyje buvo rasta dar tuzinas negyvų mažųjų pingvinų. Įtariama, kad juos irgi sudraskė šunys.

„Departamentas itin rimtai vertina visus pranešimus apie įtariamą neteisėtą kenkimą laukiniams gyvūnams“, – pabrėžė institucija.

Mažieji pingvinai, užaugantys vos kiek daugiau nei 30 cm ūgio ir gyvenantys iki 24 metų, aptinkami tik pietinėje Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, o apytiksliai pusė jų pasaulinės populiacijos yra Tasmanijoje.

Šių pingvinų kolonijoms nuolat kelia grėsmę didėjanti urbanizacija, kelių eismas ir naminiai gyvūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių