B. al-Assadas kratosi kaltės: cheminius ginklus atidavėme

  • Teksto dydis:

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas (Bašaras Asadas) pareiškė, kad jo vyriausybė dar 2013 metais atidavė visas turėtas cheminio ginklo atsargas ir todėl negalėjo būti susijusi su praėjusią savaitę buvusia zarino ataka.

„Nebuvo jokio įsakymo jokiai atakai. Mes atidavėme savo arsenalą prieš kelerius metus. Net jeigu turėtume jį, nepanaudotume“, – sakė B.al-Assadas išimtiniame interviu naujienų agentūrai AFP Damaske trečiadienį.

Jis nurodė, kad po įtartos cheminės atakos į karinį aerodromą smogusi JAV raketų salvė nesumažino Sirijos vyriausybės pajėgumo tęsti smūgius.

„Mūsų ugnies galia, mūsų pajėgumai atakuoti teroristus dėl šių smūgių nesumažėjo“, – pabrėžė jis.

B.al-Assadas taip pat perspėjo leisiąs tik „objektyvų“ tos cheminės atakos tyrimą, kurį norėtų atlikti išorės ekspertai.

„Mes galime leisti tik tokį tyrimą, kuris būtų objektyvus, kai mes įsitikinsime, kad nešališkos šalys dalyvaus šioje delegacijoje ir kad jos nepanaudos to tyrimo politiniu tikslu“, – pabrėžė jis.

Sirijos vyriausybės sąjungininkė Rusija trečiadienį vetavo JT Saugumo Tarybos rezoliuciją, reikalaujančią, kad Sirija bendradarbiautų su tarptautiniais ekspertais, tirsiančiais minėtą cheminę ataką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Juo GAL ir nereikia tikėt, bet AIŠKU kad jam duotu momentu tokios 'ofenzyvos' išties NEreikėjo.

daug???

daug??? portretas
kodel ji taip puola czv? o todel kadtuo suinteresuotas izraelis ir finansuoja jis nes tai pavoinga valstybe kaip ir iranas nekalbant apie palestina ir kt. arabus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių