Bagdade mirtininkui susprogdinus sunkvežimį žuvo mažiausiai 14 žmonių

  • Teksto dydis:

Bagdado prieigose džihadistų judėjimo „Islamo valstybės“ (IS) mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį žuvo mažiausiai 14 žmonių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Patikros punktą prie pietinio įvažiavimo į miestą sprogimas sukrėtė trečiadienio vakarą. Pasak pareigūnų, per incidentą buvo sužeisti 36 žmonės.

IS paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad tą ataką įvykdė jų mirtininkas sprogdintojas, vairavęs sunkvežimį, vežusį „kelias tonas sprogstamųjų medžiagų“.

Džihadistų grupuotė 2014 metais Bagdado šiaurėje ir vakaruose užgrobė dideles teritorijas, bet JAV oro pajėgų palaikomi Irako kariai sugebėjo atsiimti didžiąją jų dalį.

Šiuo metu Irako pajėgos kovoja su IS Mosule. Šis miestas – paskutinis džihadistų bastionas šalyje.

Tačiau net ir visiškai atsiėmus Mosulą, ilgus metus Iraką varginusi IS sprogdinimų grėsmė visiškai nedings. Džihadistai tebekontroliuoja dideles teritorijas šalies vakaruose ir Sirijoje.

Be to, netgi praradusi šią teritoriją IS galėtų persiorganizuoti į pogrindines sukilėlių kuopeles, kurios vykdytų sprogdinimo atakas prieš civilius ir išpuolius, bet vengtų susirėmimų su saugumo pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pažiūrėkit amerikonų demokratų darbai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių