Banginių medžioklės priešininkai subjaurojo Kopenhagos „Undinėlę“

  • Teksto dydis:

Garsiausią Kopenhagos paminklą „Undinėlę“ antradienį subjaurojo banginių ir delfinų medžiokle pasipiktinę gyvūnų teisių gynėjai, pranešė policija.

Ant akmens prie Danijos sostinės pakrantės sėdinčios „Undinėlės“ skulptūra buvo apipurkšta raudonais dažais. Kaltininkai ant šaligatvio priešais skulptūrą dar išpurškė žinutę valdžiai: „Danija gina Farerų salų banginius.“

Kopenhagos policija tviteryje patvirtino incidento faktą: „Undinėlė“ tapo vandalizmo auka.

„Tiriame šią bylą“ – sakoma žinutėje.

Dalijos Karalystei priklausančios, bet autonomiją turinčios Farerų salos Atlanto vandenyno šiaurėje turi tradiciją užspeisti banginius ir delfinus, daugiausia paprastąsias grindas, įlankose ar fjorduose ir žudyti juos ilgais peiliais.

Bronzinė „Undinėlės“ skulptūra vaizduoja veikėją iš danų rašytojo Hanso Christiano Anderseno (Hanso Kristiano Anderseno) klasikinės pasakos.

Per 100 metų skulptūra kelis kartus tapo vandalų taikiniu. 1964 ir 1998 metais buvo pavogta jos galva, o 1984 metais – nupjauta ranka.

Be to, ji ir anksčiau buvo apipurkšta dažais, kelis kartus buvo įmesta į jūrą. 2004 metais statulos galva buvo uždengta musulmoniška skraiste – burka – protestuojant prieš Turkijos siekį tapti Europos Sąjungos nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Statulą dažais išterlioti vandalizmas, o kasmet rengti šventę, kur svarbiausias pasilinksminimas - masiškai skersti delfinus, ir net vaikus į tą pasilinksminimą temptis - ne vandalizmas?

...

... portretas
O ko ji ten viešai ekshibicionuojasi, galėtų nors ploščiumi prisidengt. :/

Onute

Onute portretas
Vargse,undinele,sedi tyli,rami,niekam ne zodzio sitiek metu nepasake,o i ja puola jau ne karta,tai iseina,kad zmones ,kurie gina gyvunus,nei gyvunai ,nei zmones,o tiesiog siuksles.tiesiog svetima geda .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių