Bangladeše per smarkias liūtis kilus nuošliaužoms žuvo mažiausiai 111 žmonių

  • Teksto dydis:

Bangladešo pietryčiuose per smarkias musonines liūtis žuvo mažiausiai 111 žmonių, antradienį pranešė pareigūnai, nurodę, kad dauguma aukų buvo palaidoti po žemės nuošliaužomis naktį bemiegančios.

Policija įspėjo, kad aukų skaičius dar veikiausiai išaugs, gelbėtojams pasiekus atokius nuo stichijos nukentėjusios teritorijos rajonus, su kuriais yra nutrūkęs telefono ryšys ir susisiekimas.

„Gelbėjimo darbai tebevyksta“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nepaprastųjų situacijų valdymo departamento vadovas Reazas Ahmedas.

Pasak jo, labiausiai nukentėjusioje Rangamačio kalvos vietovėje žuvo 75 žmonės. Daug aukų ir Bandarbano rajone. Kaip informavo meteorologijos tarnyba, nuo ankstyvo pirmadienio ten merkė smarkios liūtys.

Meteorologijos tarnybos pareigūnas Bazluras Rashidas (Bazlūras Rašidas) AFP sakė, kad nuo pirmadienio čia iškrito 343 mm kritulių.

Smarkios liūtys pylė ir sostinėje Dakoje bei Čitagongo uostamiestyje, kur buvo smarkiai sutrikdytas eismas.

Gegužės pabaigoje Bangladešo pietryčius nusiaubė atogrąžų audra „Mora“, pareikalavusi mažiausiai aštuonių gyvybių ir smarkiai apgadinusi dešimtis tūkstančių namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių