Barselonoje – policijos ir separatistų susirėmimai

  • Teksto dydis:

Policija sekmadienį Barselonos centre susirėmė su Katalonijos separatistais, išėjusiais į gatves protestuoti prieš atlyginimų padidinimo reikalaujančių policininkų eitynes.

Separatistai policininkus apmėtė dažus, todėl pareigūnų skydai, automobiliai ir miesto centrinės aikštės šaligatviai virto spalvų margumynu. Pareigūnai protestuotojams atsakė smūgiais lazdomis.

Anksčiau šeštadienį Katalonijos policijai teko įsikišti ir suformuoti užtvarą, kai vienas iš separatistų violetiniais dažais apmėtė vieną Ispanijos policiją palaikiusį vyrą, žygiavo kartu su maždaug 100 kitų teisėsaugos pareigūnų šalininkų. Kad atskirtų priešingas stovyklas, policininkai taip pat turėjo panaudoti lazdas.

Separatistai užtvindė Barselonos centrinę aikštę; dauguma jų ten praleido ankstesnę naktį, siekdami priversti regioninę valdžią pakeisti Ispanijos policijos šalininkų žygio maršrutą.

Pirmadienį sukaks lygiai metai po neteisėto Katalonijos nepriklausomybės referendumo, o įtampa šiame maištingame regione išlieka didelė. Spalio 1-osios referendumas pernai buvo paženklintas teisėsaugos pareigūnų susirėmimais su separatistais; per neramumus buvo sužeista šimtai žmonių.

Prieš porą savaičių policijai regiono sostinėje Barselonoje teko imtis veiksmų, siekiant atskirti Katalonijos separatistų ir Ispanijos unionistų eitynes.

Separatistų vadovaujama Katalonijos vyriausybė Ispanijos centrinės valdžios reikalauja patvirtinti įpareigojantį referendumą dėl regiono atsiskyrimo.

Pastaruoju metu vykusios apklausos bei rinkimai rodo, kad maždaug 7,5 mln. Katalonijos gyventojų nepriklausomybės klausimu yra pasidalinę į dvi apylyges stovyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
uz vientisa Ispanija!!! kokia ten gali vykti separacija? kas bus ---jei kiekviena tarmiskai kalbanti vietove ims skaldyti valstybe[uz Ispanijos vientisuma!!]

Mikė pūkuuotukas

Mikė pūkuuotukas portretas
Ne separatistai ,o laisvės siekiančio regiono piliečiai. Labai tendencingas straipsmis palaikantis tik vianą pusę....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių