Britanija siunčia du laivus padėti nukentėjusiems nuo uragano „Irma“

  • Teksto dydis:

Britanija ketvirtadienį išsiuntė du laivus iš karinio laivyno pagelbėti nuo uragano „Irma“ nukentėjusiems Karibų gyventojams, bei paskyrė 12 milijonų svarų (13 milijonų eurų) paramą, ketvirtadienį sakė vyriausybė.

Viena galingiausių audrų kada nors užfiksuotų Atlanto vandenyne, uraganas „Irma“, mirtina jėga smogė Karibų saloms, o atogrąžų Barbudos ir Šv. Martyno salas pavertė griuvėsiais.

Britų laivyno pagalbinis laivas „Mounts Bay“, kartu su 40 karališkojo laivyno jūrų pėstininkų, buvo netoli regiono ir tikimasi, kad paveiktas vietoves pasieks ketvirtadienį.

Prie šio laivo prisijungs „HMS Ocean“ laivas, išvyksiantis iš Viduržemio jūros nešinas keletu sraigtasparnių, AFP sakė gynybos ministerijos šaltinis.

Šiuo laivu taip pat keliaus medicinos personalas, atstatymo ekspertai ir karališkojo laivyno jūrų pėstininkai, sakė šaltinis.

Tarptautinės plėtros departamentas (DfID) ir Užsienio reikalų ministerija yra „visiškai pasiruošusi“ ir daro „geriausią ką gali“, pasitelkdami „savo didelę patirtį ir pritaikydami ją šiai krizei“, - pridūrė šaltinis.

Taip pat paruošti užsakomieji skrydžiai, kurių paskirtis pristatyti papildomas atsargas.

Ketvirtadienį paskelbtame pranešime Britanijos užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) dar kartą patvirtino JK įsipareigojimą reaguoti į „katastrofišką žalą" sukeltą uragano „Irma“.

Premjerė Theresa May (Tereza Mei) telefonu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu) sutarė dėl koordinuoto atsako į krizę.

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir jos sutuoktinis princas Philipas (Filipas) sakė esą „šokiruoti ir nuliūdinti" pranešimų apie nusiaubtas Antigvos ir Barbudos salas.

Karalienė yra šių dviejų salų valstybių valdančioji monarchė.

„Mūsų mintys ir maldos su žmonėmis, kurių namai ir pragyvenimo šaltinis sunaikinti, arba smarkiai paveikti, šios baisios audros“, – rašoma Bakingamo rūmų pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių