Britų premjerė: NATO kariai Baltijos šalyse dislokuoti Rusijai atgrasyti

  • Teksto dydis:

NATO kariai Baltijos valstybėse yra tam, kad būtų atgrasyta agresyvi Rusija, pareiškė Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovė Theresa May (Tereza Mei), penktadienį lankydamasi Estijos šiaurėje esančiame Tapos kariniame miestelyje.

„Kaip jau ne kartą esu sakiusi, pasitraukimas iš Europos Sąjungos nereiškia pasitraukimo iš Europos“, – sakė britų premjerė susitikime su Estijoje dislokuotos NATO kovinės grupės kariais.

Pasak Th.May, NATO kariai yra čia tam, kad būtų atgrasyta Rusija.

„Tebesitęsianti Rusijos agresija kelia vis didesnę grėsmę mūsų draugams Estijoje, taip pat Latvijoje ir Lietuvoje. Mūsų buvimas čia svarbus, nes parodo, kad esame pasirengę ginti savo sąjungininkus“, – pažymėjo Th.May.

„Jei tokia šalis kaip Rusija pažeidinėja valstybių sienas ir tarptautinę teisę, į tai būtina atsakyti. Jei užpuolamas vienas, reiškia, kad užpuolami visi“, – pridūrė ji.

Premjerė taip pat sakė, kad Estijoje dislokuoti kariškiai užsiima ne tik karine veikla. „Jie padeda stiprinti draugiškus tarpvalstybinius ryšius“, – pažymėjo ji ir padėkojo kariams už „ištikimą tarnybą“.

Kartu su Th.May Tapoje lankėsi Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ir Estijos vyriausybės vadovas Juri Ratas (Jūris Ratas).

Britų premjerė ir Prancūzijos prezidentas atvyko į Estiją dalyvauti Europos Sąjungos dviejų dienų viršūnių susitikime skaitmeninių technologijų klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Nato tai velniu išgamos akupantai! I šikna tik kruštis vakarų pasauliui niėko švento mulkiai. Tai mano nuomonė teiskit už ja

Juokdarys

Juokdarys portretas
Tai vadinasi NATO okupavo baltijos salis!!! Va kur yra tikroji okupacija! TSRS nors gamyklu, mokyklu pastate...

Bronius

Bronius portretas
Ar drebėdamas iš baimės gali ką nors atgrasyti? Neprotingas dienraštis, spausdinantis neprotingų žmonių mintis.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių