Britų premjerė šalies parlamente teisino karinį smūgį Sirijai

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May pirmadienį parlamente Londone gynė sprendimą smogti karinį smūgį objektams Sirijoje.

Greitai veikti buvo labai svarbu, kad būtų užkirstas kelias tolesnėms žmonių kančioms, sakė ji. Smūgio tikslas, anot premjerės, buvo apriboti Sirijos vyriausybės gebėjimą naudoti cheminį ginklą.

„Nebuvo tinkamos alternatyvos jėgos panaudojimui“, - pabrėžė T. May.

Opozicijos lyderis Jeremy'is Corbynas tuo tarpu kritikavo antskrydžius, pavadindamas juos „teisiniu požiūriu abejotinais“.

T. May, prieš duodama įsakymą dėl bendros su JAV ir Prancūzija karinės operacijos šeštadienį, neprašė parlamentarų pritarimo. Raketomis Vakarų šalys atsakė į spėjamą cheminio ginklo panaudojimą prieš civilius Sirijoje balandžio pradžioje. Debatais parlamente T. May siekė paskesnės opozicijos paramos.

Didžioji Britanija veikė savo nacionalinių interesų labui, pabrėžė premjerė. Tai esą nebuvo JAV įsakymas. T. May apkaltino Maskvą sabotuojant diplomatines pastangas nutraukti cheminio ginklo naudojimą Sirijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Diabetas ją netrukus pribaigs. Matosi iš veido. Ir viena kvaila boba bus mažiau...

...

... portretas
Įdomus sprendimas: subombinti žmones kad jų kiti nenunuodytų.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
BUVO KAŽKADA GELEŽINĖ LEDI.NA BET JI BUVO PROTINGA.ŠITA VIŠTA BE SMEGENŲ,O TREČIĄ PASAULINI SU TRAMPU IR TUO VARLEVALGIU GALĖJO SUKELTI.PROTINGI VADOVAI LAUKIA ĮRODYMŲ,O NE FILMUKŲ.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių