Būdamas 111 metų mirė „vaikštančiu dievu“ vadinamas Indijos religinis lyderis

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių žmonių pirmadienį išėjo į Tumkūro miesto pietų Indijoje gatves pareikšti paskutinės pagarbos hinduistų religinės srovės lyderiui, kurį jo sekėjai vadino „vaikštančiu dievu“.

111 metų Shivakumara Swami (Šivakumara Svamis) pirmadienį mirė vietos ligoninėje. Jis vadovavo įtakingam Šri Sidagangos vienuolynui, turinčiam šimtus mokyklų visoje pietinėje Karnatakos valstijoje.

Šafrano spalvos apdarais aprengti ir gėlių girliandomis apdėti velionio palaikai buvo nešami pro Tumkūre – pramoniniame mieste netoli Bangaloro – susirinkusias minias.

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) taip pat pagerbė Sh. Swami.

"(Jis) gyveno dėl žmonių, ypač neturtingų ir pažeidžiamų. Jis buvo pasišventęs tokių negerovių kaip skurdas, badas ir socialinė neteisybė mažinimui“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė N. Modi.

„Jis atstovauja geriausioms mūsų gailiaširdiškos tarnystės, dvasingumo ir neturtingųjų teisių gynimo tradicijoms“, – pridūrė premjeras.

Opozicijos lyderis Rahulas Gandhi (Rahulas Gandhis) irgi pareiškė užuojautą. Jis sakė, kad šio religinio lyderio mirtis paliko šalyje „didelę dvasinę tuštumą“.

Sh. Swami buvo itin gerbiamas veikėjas regione, nors kelerius pastaruosius metus dėl garbaus amžiaus nebesirodė viešumoje.

Daugelis jo vienuolyno įsteigtų ugdymo institucijų užtikrina nemokamą apgyvendinimą, maistą ir švietimą neturtingiems Karnatakos vaikams.

Valstijos vyriausybė mirus Sh. Swami paskelbė trijų dienų gedulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kumpis

kumpis portretas
jis jau seniai mires buvo tik nesmirdėjo, nes šieną valgė ir žolę rukė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių