Bukarešto naktiniame klube kilus gaisrui hospitalizuotas 41 žmogus

  • Teksto dydis:

Rumunijos sostinėje Bukarešte 41 žmogus buvo hospitalizuotas šeštadienį paryčiais kilus gaisrui viename populiariame naktiniame klube, pranešė pareigūnai.

Pasak pareigūnų vieno iš nukentėjusiųjų būklė buvo sunki, bet niekas nežuvo.

Gaisras paežerėje esančiame prabangiame naktiniame klube „Bamboo“ kilo ankstyvosiomis šeštadienio valandomis, o pastatas visiškai sudegė. Kai kurie žmonės apsinuodijo dūmais, o kiti jo lankytojai susižeidė, kai, norėdami išsigelbėti, iššoko iš viršutinio pastato aukšto.

Kaip nurodė sveikatos ministerija, ligoninėje atsidūrė 41 žmogus. Tuo metu, kai kilo gaisras, klube buvo keli šimtai žmonių.

Šis gaisras priminė kitą nelaimę, kai 2015 metų spalį per gaisrą kitame Bukarešto naktiniame klube žuvo 64 žmonės. Šis incidentas buvo daugiausiai gyvybių nusinešęs gaisras per Rumunijos istoriją.

Gaisro priežastis kol kas nebuvo įvardyta. Nelaimės vietoje buvusi Corina Anghel (Korina Angel) privačiai televizijai „Dig24“ sakė, kad klube žmonės rūkė, dėl to užsidegė pastato stogas. Ji taip pat nurodė, kad padavėjai nešiojo gėrimus su degančiomis bengališkomis ugnelėmis. Rumunijoje draudžiama rūkyti ir naudoti fejerverkus viešose vietose viduje. Prokurorai dėl šio incidento pradėjo tyrimą.

Į įvykio vietą atvyko daugybė greitosios pagalbos automobilių, o klubo lankytojai bėgo iš degančio pastato. Kaip sakė Bukarešto greitosios pagalbos tarnybos koordinatorius Bogdanas Oprita (Bogdanas Oprica), dauguma nukentėjusiųjų apsinuodijo dūmais. Kiti, išbėgę iš klubo be savo paltų, smarkiai sušalo, nes lauke buvo -12 laipsnių šalčio.

Vyriausiasis nepaprastųjų situacijų pareigūnas Raedas Arafatas sakė, kad vienas asmuo buvo sunkiai sužeistas, o daugiau nei pusė visų nukentėjusiųjų į ligonines atvyko savo transportu. Ligoninėse tebėra apie 7 žmones.

Bendrovė „Bamboo“ turi kelis klubus Rumunijoje bei vieną Majamyje, Floridoje. 2002 metais pirmasis jų klubas atsidarė Bukarešte. Po trejų metų jį nuniokojo gaisras, bet klubas buvo atstatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių