JAV politikams nusiųsta įtariamų sprogmenų

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose per mažiau nei 24 valandas buvusiam prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai), buvusiai kandidatei į prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir į pastatą, kuriame įsikūręs televizijos CNN Niujorko biuras, buvo atsiųsti įtariami sprogstamieji užtaisai, trečiadienį patvirtino pareigūnai.

Įtartini paketai buvo perimti likus mažiau nei dviem savaitėms iki svarbių JAV kadencijos vidurio rinkimų.

Demokratai B. Obama ir H. Clinton yra tarp garsiausių politinių figūrų Jungtinėse Valstijose, kur lapkričio 6 dieną įvyks rinkimai, laikomi referendumu dėl respublikonų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo).

CNN pastaruosius dvejus metus pasižymėjo agresyviu informavimu apie D. Trumpo administracijos darbą ir kritika prezidento atžvilgiu. D. Trumpas per 2016 metų rinkimus įveikė H. Clinton ir prezidento poste pakeitė B. Obamą.

Slaptoji tarnyba H. Clinton adresuotą paketą anksti trečiadienį perėmė Vestčesterio priemiestyje į šiaurę nuo Manhatano, o į B. Obamos rezidenciją Vašingtone atsiųstas kitas paketas buvo perimtas vėliau trečiadienį.

Be to, trečiadienį CNN evakavo savo biurą Niujorke, nes dangoraižio „Time Warner Center“, kur įsikūręs biuras, pašto skyriuje buvo rastas įtartinas užtaisas, kurį policija apibūdino kaip metalinį vamzdį su laidais.

Baltieji rūmai iškart pasmerkė šiuos „niekingus veiksmus“ prieš dvi garsias demokratų figūras.

„Šie siaubą keliantys veiksmai yra niekingi ir visi atsakingieji bus patraukti atsakomybėn griežčiausiai, kaip tik numato įstatymas“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders (Sara Sanders).

„Jungtinių Valstijų Slaptoji tarnyba ir kitos teisėsaugos agentūros atlieka tyrimą ir imsis visų atitinkamų veiksmų, kad apsaugotų visus, kam kelia pavojų šie bailiai“, – pridūrė ji.

Metalinis vamzdis su laidais

Kas tiksliai buvo įtartinuose paketuose, nusiųstuose H. Clinton ir B. Obamai, kol kas neaišku. Atsakomybės niekas neprisiėmė ir nemanoma, kad jau būtų areštuoti kokie nors asmenys.

Slaptoji tarnyba nurodė, kad paketai „per įprastas pašto tikrinimo procedūras buvo iškart identifikuoti kaip potencialūs sprogstamieji užtaisai ir su jais buvo atitinkamai elgiamasi“.

„Saugomi asmenys šių paketų negavo ir nebuvo jokios rizikos, kad būtų galėję gauti“, – pridūrė Slaptoji tarnyba.

Niujorko policija naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad pareigūnai buvo iškviesti į dangoraižį „Time Warner Center“ tirti pranešimų apie įtartiną paketą.

Vėliau policija televizijai atsiųstą paketą pavadino „įtartinu užtaisu, apibūdinamu kaip metalinis vamzdis su laidais“, ir patvirtino, kad įvykio vietoje dirba jos nepaprastųjų situacijų padalinys ir sprogmenų specialistai. „Time Warner Center“ stovi tankiai apstatytoje centrinio Manhatano dalyje.

Slaptoji tarnyba, kuri rūpinasi dabartinių ir buvusių JAV prezidentų ir jų šeimų – H. Clinton yra buvusio prezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) žmona – apsauga, nurodė pradėjusi „visapusišką kriminalinį tyrimą“.

Tyrimui bus „pasitelkti visi prieinami federaliniai, valstijos ir vietos ištekliai“, kad būtų nustatyta šių paketų išsiuntimo vieta ir identifikuoti kaltininkai.

Kol kas neaišku, ar H. Clinton ir B. Obama, kuris baigęs tarnybą prezidento poste su šeima liko Vašingtone, kad jo jaunesnioji dukra galėtų čia baigti vidurinę, buvo namuose, kai buvo rasti įtartini paketai.

FTB operatyvinis skyrius Niujorke nurodė žinantis apie įtartiną paketą, rastą prie H. Clinton namų Čapakvoje Vestčesterio apygardoje, ir kad jungtinė kovos su terorizmu grupė atlieka tyrimą.

Dešiniojo sparno taikinys

Incidentai įvyko kelios dienos po to, kai sprogstamasis užtaisas buvo rastas pašto dėžėje prie JAV milijardieriaus George'o Soroso (Džordžo Soroso) namų Niujorke. Šis liberalių pažiūrų filantropas yra dešiniojo sparno grupių taikinys.

Jo rezidencijos turtuolių rajone Bedforde – netoli Clintonų namų Vestčesterio apygardoje – darbuotojas įtartiną paketą pašto dėžėje rado pirmadienį. Vėliau užtaisą neutralizavo išminuotojų būrio technikai.

Laikraštis „The New York Times“ pranešė, kad nauji paketai buvo panašūs į rastąjį prie G. Soroso namų.

Šis Vengrijoje gimęs 88 metų apribotos rizikos fondų magnatas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių – jo turtas vertinamas 8,3 mlrd. dolerių (7,29 mlrd. eurų). Garsusis filantropas yra tapęs nekenčiama dešiniojo sparno grupių figūra.

G. Sorosas per 2016 metų JAV prezidento rinkimus rėmė D. Trumpo varžovę H. Clinton, o nacionalistai visame pasaulyje jį kaltina finansuojant protestus ir siekiant stumti liberalią, daugiakultūrinę darbotvarkę.

Jo Atviros visuomenės fondas antradienį pasmerkė „neapykantos retoriką, kuri dominuoja Jungtinių Valstijų ir daugybės kitų šalių visame pasaulyje politikoje“, pabrėždamas, kad tai „gimdo ekstremizmą ir smurtą“.

„Šioje baimės, melagysčių ir kylančio autoritarizmo atmosferoje vien už savo pažiūrų reiškimą galima sulaukti grasinimų mirtimi“, – nurodė fondas.

Anksčiau šį mėnesį D. Trumpas apkaltino G. Sorosą mokant demonstrantams, kad šie protestuotų prieš Aukščiausiojo Teismo teisėjo Bretto Kavanaugh (Breto Kavano) paskyrimą. Šį teisėją viena profesorė apkaltino bandymu mokyklos laikais ją išžaginti.

G. Sorosas taip pat buvo neteisingai apkaltintas migrantų karavano, judančio nuo Hondūro per Meksiką prie JAV sienos, finansavimu.

H. Clinton: JAV atėjo neramūs laikai

Buvusi kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) trečiadienį pareiškė, kad šalyje atėjo „neramūs laikai“, ir paragino išlaikyti nacionalinę vienybę, paaiškėjus, kad ji atsidūrė tarp aukšto rango demokratų, kuriems bandyta atsiųsti įtariamų sprogmenų.

„Vyrų ir moterų, dirbančių Slaptojoje tarnyboje, dėka mums viskas gerai; jie perėmė mums adresuotą paketą, jam dar nepasiekus mūsų namų“, – sakė H. Clinton.

„Tačiau (atėjo) neramūs laikai, tiesa? Be to, tai ir gilaus susiskaldymo laikai; turime padaryti viską, ką galime, kad suvienytume savo šalį“, – pridūrė ji.

Pavojus Niujorko gubernatoriui

Niujorko gubernatorius demokratas Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) trečiadienį pranešė, kad į jo biurą Manhatane taip pat buvo atsiųstas įtartinas įrenginys; šis jo pranešimas pasirodė netrukus po to, kai įtariamos vamzdinės bombos buvo nusiųstos į televizijos CNN biurą ir buvusios kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) namus šioje valstijoje.

„Į mano biurą Manhatane buvo atsiųstas kažkoks įrenginys“, – per spaudos konferenciją pranešė A. Cuomo.

Gubernatorius, nevengiantis kritikuoti JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir sieksiantis trečios kadencijos Niujorko valstijos vadovo poste, sakė, kad „visai nenustebtų“, jei būtų pranešta ir apie daugiau tokių įtartinų įrenginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatiniams

Vatiniams  portretas
Griauzkit!

tam -- Harei-- va va eik cukorius konservatpederastuk

tam -- Harei--  va  va  eik  cukorius  konservatpederastuk portretas
dziovint , ir velenos gabala galvai pridengt iekok pipiec ateina septinmyliais zingsniais , nespesi velena uzsiklot pakabins kaip suny pasiutusy ant tvoros...

na stai bunda is letargo miego

na  stai  bunda  is  letargo  miego portretas
jau ir visa amerika...Sorosiniams -.siknakrusiams , lyberastams ,dzemokratams tuoj ateis pipiec..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių