D. Trumpas kritikuoja Londono merą ir politinį korektiškumą

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienio rytą tviteryje parašė kelias žinutes apie vėlai šeštadienį Londone įvykdytą teroro išpuolį ir negailėjo kritikos Londono merui bei tam, ką vadino politiniu korektiškumu kalbant apie nacionalinį saugumą.

Per išpuolį Didžiosios Britanijos sostinėje žuvo septyni ir buvo sužeista beveik 50 žmonių.

Iš pradžių JAV prezidento kritikos strėlės smigo į Londono merą Sadiqą Khaną (Sadiką Chaną) už jo pasakytus žodžius „nėra pagrindo nerimauti“. Londono meras tai pasakė interviu televizijai, tačiau – norėdamas nuraminti londoniečius dėl didelio policijos pareigūnų skaičiaus mieste.

„Nėra pagrindo nerimauti. Vienas iš dalykų, kuriuos policija ir mes visi privalome padaryti, tai užtikrinti, kad visi būtume kaip galima saugesni“, – sakė Londono meras.

JAV prezidentas, kuris vėlai šeštadienį pareikšdamas savo pirmą reakciją į ataką Londone pasinaudojo proga pareklamuoti teismų atmestą jo kelionių draudimą, sekmadienį grįžo prie nacionalinio saugumo klausimo.

„Privalome nustoti būti tokie politiškai korektiški ir imtis žmonių saugumo užtikrinimo klausimo. Jeigu nesielgsime protingai, viskas bus dar blogiau“, – tviteryje parašė D.Trumpas.

Vienoje savo pirmųjų žinučių tviteryje po išpuolio Londone prezidentas rašė: „Turime būti protingi, budrūs ir tvirti. Reikia, kad teismai sugrąžintų mums mūsų teises. Mums reikalingas kelionių draudimas kaip papildomas saugumo lygmuo!“

D.Trumpas siekė įvesti draudimą į Ameriką atvykti šešių musulmoniškų šalių piliečiams ir pabėgėliams iš viso pasaulio, tačiau teismai blokavo tokį jo sprendimą. Praėjusią savaitę prezidentas kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, kad šis panaikintų žemesnės instancijos teismų sprendimus.

Savo paskutinėje sekmadienio ryto žinutėje tviteryje D.Trumpas atkreipė dėmesį, kad Londono išpuolio vykdytojai panaudojo mikroautobusą ir peilius.

„Ar pastebėjote, kad nebekalbame apie šaunamųjų ginklų draudimą? Taip yra todėl, kad jie naudojo peilius ir mikroautobusą“, – parašė jis.

Londono meras S. Khanas turi „svarbesnių darbų“, nei atsakinėti į „nekompetentingą“ tviterio žinutę, sekmadienį pranešė mero atstovas.

„Meras užsiėmęs, koordinuoja atsaką į šią šiurpią ir bailią teroristinę ataką, – sakė atstovas. – Jis turi svarbesnių darbų, nei atsakinėti į Donaldo Trumpo nekompetentingą tviterio žinutę, kurioje tyčia iš konteksto ištrauktas jo komentaras, raginant londoniečius nesijaudinti pamačius gatvėse daugiau policijos, įskaitant ginkluotus pareigūnus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau,kad

manau,kad portretas
šaunuolis Trumpas,europiečių kvailumas peržengė visas ribas su tuo tolerantiškumu.

Anonimas

Anonimas portretas
ka.darisi.dievo.isrinktasis..

Po šimts

Po šimts portretas
Trumpas ir toliau demonstruoja savo kvailumą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių