Dėl dyzelinių automobilių taršos pirma laiko miršta apie 4500 žmonių

  • Teksto dydis:

Europoje per metus daugiau kaip 4 500 pirmalaikių mirčių nulemia didesnė nei skelbiama dyzelinu varomų automobilių tarša, pirmadienį paskelbė mokslininkai.

Tyrimo rezultatai paskelbti dveji metai po to, kai automobilių gamintoja „Volkswagen“ buvo sučiupta sukčiaujanti dėl išmetalų tyrimų rezultatų Jungtinėse Valstijose. Automobilių išmetamos mažytės teršalų dalelės yra pavojingos žmogaus sveikatai ir Europos Sąjungoje, Norvegijoje bei Šveicarijoje prisideda prie maždaug 425 000 pirmalaikių mirčių nuo oro taršos per metus.

Pagal bendrą skaičių mokslininkai apskaičiavo mirčių, kurias nulemia per didelė dyzelinių automobilių tarša, skaičių – 4 560 per metus.

Didžiausia rizika yra regionuose, kur daug dyzelinių automobilių, pavyzdžiui, Šiaurės Italijoje, nurodo mokslininkai iš Austrijoje įsikūrusio Tarptautinio taikomųjų sistemų analizės instituto, Norvegijos meteorologijos instituto ir Švedijos Chalmerso (Šalmerso) technikos universiteto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindė

Mindė portretas
Tokius mokslininkus tai apskritai reikia bausti ir atimti iš jų visus diplomus! Cituoju seną straipsnį: "Vienas konteinerinis laivas į aplinką išmeta tiek pat teršalų, kiek 50 milijonų automobilių. Šiuo metu viso pasaulio keliuose važinėjantys 760 milijonų automobilių teršia aplinką taip pat, kaip 15 konteinerinių laivų. Tačiau pasaulyje šiuo metu plaukioja net 6000 didžiulių konteinerinių laivų bei dar 85 000 įprastų komercinių-krovininių laivų." Tai gal baikit skiesti apie tą beprotišką automobilių taršą, kai bendroj sumoj ta tarša yra lašas jūroje!

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
jankynedabar daug skenduolių auto atsirado.Tai reik reklamuoti tuos fordus,bet nepamirškit,kad tai kompiniai auto,o jie sumirkę.Tai manau,kad taip reklamuojamas naujas skenduolių biznis.Tik ne aišku,kaip važiuos,ar teks arklį tempimui pirkti.

Anonimas

Anonimas portretas
dar tokios nesmones negirdejau, gal raseivoms ne visi namie.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių