Dėl teroro akto Sankt Peterburge kaltinimai pateikti šešiems asmenims

  • Teksto dydis:

Rusijos tyrėjai pateikė kaltinimus terorizmu ir neteisėtu ginklo laikymu šešiems asmenims byloje dėl teroro akto Sankt Peterburge šių metų balandžio mėnesį.

„RTK tyrėjai pateikė kaltinimus dar trims asmenis: Seifulai Chakimovui, Azamžonui Machmudovui ir Dilmurodui Muidinovui; jiems inkriminuojami nusikaltimai pagal šiuos Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius: teroro aktas; neteisėtas sprogstamų medžiagų ir sprogstamų įtaisų įsigijimas, perdavimas, prekyba, laikymas, pervežimas arba nešiojimas“, – pranešė ketvirtadienį Rusijos Tyrimų komiteto (RTK) oficialioji atstovė Svetlana Petrenko.

Anksčiau ketvirtadienį RTK pranešė apie pateiktus kaltinimus dėl „teroro akto“ trims kitiems su sprogimu Sankt Peterburgo metropolitene siejamiems įtariamiesiems.

Bahramas Ergaševas, Ibragimžonas Ematovas ir Machamadijusufas Mirzaalimovas buvo apkaltinti dalyvavimu „teroro akte“ ir neteisėtu sprogmenų naudojimu, nurodė tyrėjai.

Dar keturiems su 15 gyvybių pareikalavusiu balandžio 13-osios išpuoliu siejamiems įtariamiesiems kaltinimai bus pateikti vėliau, pridūrė komitetas.

Ketvirtadienį buvo suimtas dar vienas asmuo Ermatovo pavarde. Jis buvo areštuotas už dalyvavimą „neteisėtame sprogmenų gabenime“, sakoma saugumo tarnybos FSB pranešime, kurį išplatino Rusijos naujienų agentūros.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė ryšiais su teroristų tinklu „al Qaeda“ siejama grupuotė, pasivadinusi Imamo Šamilio batalionu, pranešė džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“ praėjusį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių