Per didžiulį gaisrą Rusijoje sudegė daugiau kaip 100 namų

  • Teksto dydis:

Rusijos pietinio miesto Rostovo prie Dono centre per didžiulį gaisrą pirmadienį supleškėjo daugiau kaip 100 namų, bet ugniagesiams pavyko apsaugoti dar per 500 pastatų, kuriuose gyvena daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Rostovo srities padalinio vadovas Valerijus Sincovas.

„Laiku sutelkus pajėgas, veiksmingai naudojant aviacijos grupę ir veikiant ugniagesių gelbėtojų padaliniams ugniai neleista išplisti į daugiau kaip 500 gyvenamųjų pastatų, kuriuose gyvena daugiau kaip 2 tūkst. žmonių“, – antradienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė V.Sincovas.

Pasak jo, ugniagesių prioritetas buvo neleisti ugniai nuniokoti didžiosios miesto istorinio centro dalies.

„Gaisras prasidėjo 12 val. 52 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku. Atvykus pirmajai ugniagesių komandai ugnis buvo visiškai apėmusi vieną pastatą 600 kv. metrų teritorijoje. Vėjas, kurio gūsių greitis siekė 15 metrų per sekundę, staigiai išplatino liepsnas tankiai mediniais pastatais užstatytoje teritorijoje, atsidūrusioje ugnies audros epicentre. Vėjas paskleisdavo gaisrą nuo vieno stogo ant kito“, – pasakojo pareigūnas.

V. Sincovo nuomone, pirmiausiai gaisras įsiplieskė viename negyvename pastate, o gelbėtojai buvo iškviesti jam jau degant atvira liepsna.

„Gaisras plito žaibiškai. Per kelias minutes plotas padidėjo iki dviejų, po to – iki keturių tūkstančių“ kvadratinių metrų, pažymėjo jis.

Ugniagesiai, gelbėtojai ir policija evakavo šimtus žmonių iš aplinkinių namų.

Kovoti su ugnimi buvo sutelkti apie 2 tūkst. žmonių ir devyni orlaiviai: septyni sraigtasparniai Mi-8 ir du vandennešiai lėktuvai.

Galiausiai išdegė daugiau kaip 100 namų apie 10 tūkst. kv. metrų teritorijoje.

„Tai šeštadalis pastatų, atsidūrusių gaisro kelyje. Jeigu ne ugniagesių gelbėtojų padalinių ir aviacijos veiksmai, pasekmės galėjo būti apverktinos“, – sakė V. Sincovas.

Miesto administracijos vadovas Vitalijus Kušnarevas anksčiau sakė, kad sudegė arba buvo apgadinti 123 gyvenamieji namai ir kitokie pastatai.

Iš nelaimės vietos ir aplinkinių namų evakuota apie 650 žmonių. Sveikatos apsaugos ministerijos regioninio departamento vadovė Tatjana Bykovskaja sakė, kad per gaisrą buvo sužeisti 36 žmonės, bet niekas nežuvo.

Mieste buvo paskelbta nepaprastoji padėtis.

Antradienį įvykio vietoje ugniagesiai tebeliejo vandenį ant rusenančių pastatų ir ardė griuvėsius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių