Dingusi švedų žurnalistė žuvo per nelaimingą atsitikimą povandeniniame laive

  • Teksto dydis:

Savadarbį povandeninį laivą sukonstravęs išradėjas pareiškė, kad prieš kelias savaites dingusi švedų žurnalistė žuvo nuskendus jo laivui, o moters kūną jis prisipažino išmetęs į jūrą, pirmadienį pranešė danų policija.

Povandeninio laivo „UC3 Nautilus“ savininkas 46 metų Peteris Madsenas anksčiau tvirtino, kad pastarąjį kartą matė Kim Wall (Kim Vol), kai išleido ją iš laivo vienos salos Kopenhagoje pakraštyje rugpjūčio 10 dieną.

Tačiau vėliau nužudymu per neatsargumą apkaltintas vyras „policijai ir teismui sakė, kad povandeniniame laive įvyko nelaimė, dėl kurios mirė Kim Wall (Kim Vol); tada jis ją palaidojęs jūroje – nežinomoje vietoje Kiogės įlankoje“ į pietus nuo Kopenhagos, sakoma policijos pranešime.

P.Madseno teismas rugpjūčio 12 dieną buvo surengtas už uždarų durų, o nusikaltimo tyrimas yra įslaptintas, todėl nežinoma, kada tiksliai kaltinamasis prisipažino.

Danijos ir Švedijos pareigūnai nuo rugpjūčio 10-osios ieškojo 30-metės žurnalistės, rengusios straipsnį apie 18 metrų ilgio povandeninį laivą sukonstravusį išradėją.

Danų policija nurodė, kad moters palaikų tebeieško sraigtasparniai, laivai ir narai.

Švedijos dienraštis „Aftonbladet“ penktadienį citavo K.Wall artimųjų laišką, kuriame jie „prašo visuomenės pagalbos“ surasti žurnalistę.

„Nieko kita nenorime, tik atgauti Kim gyvą, bet suprantame, kad to tikimybė yra itin maža“, – sakoma tame laiške.

„Nenugalima ir ambicinga“

K.Wall dirbo kaip laisvai samdoma žurnalistė. Ji rašė tokiems leidiniams kaip „The Guardian“ ir „The New York Times“. Niujorke ir Kinijoje gyvenusi moteris buvo baigusi Kolumbijos žurnalistikos aukštąją mokyklą.

Jos draugai apibūdino ją kaip „nenugalimą“ ir „ambicingą“ asmenybę, kuri „visuomet kiekviename ieškodavo kažko gera“, rašė Švedijos žiniasklaida.

Keli žmonės matė juodu Kopenhagos vandenyse plaukiojusiame laive rugpjūčio 10-osios vakarą.

Internete pasirodė jos ir P.Madseno nuotraukų, kuriose matoma besišypsanti reporterė.

Žurnalistei negrįžus namo, buvo paskelbta, kad dingo pats povandeninis laivas, tačiau gelbėtojai kitą dieną jį aptiko Kiogės įlankoje apie 50 km nuo Danijos sostinės.

Netrukus po to, kai buvo surastas, laivas nuskendo, bet jo kapitonas buvo išgelbėtas.

Policija teigė mananti, kad P.Madsenas „tyčia“ nuskandino savo laivą. Jį suradę pareigūnai jį apieškojo, tačiau moters palaikų ten nebuvo.

Danijos transliuotojas TV2 parodė kaltinamojo nuotraukų, padarytų iškart po jo apklausos policijoje.

Kai vienas žurnalistas paklausė P.Madseno, ką jis žinojo apie dingusią reporterę, jis atsakė: „Tik tiek, kad jos vardas Kim.“

„Netikrinu biografijos faktų, kai paskambina žurnalistas ir paklausia, „ar galiu iš jūsų paimti interviu“, – atsakė jis, vedamas į policijos automobilį.

2008 metais P.Madseno sukonstruotas „UC3 Nautilus“ buvo didžiausias privatus povandeninis laivas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Geriau savo laivą paskandint nei už išprievartavimą sėst... kol kūno nėra, nėra ir kriminalo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių