Dvi garsios Lenkijos politinės figūros susitiks teisme

  • Teksto dydis:

Dviem garsioms Lenkijos politinėms figūroms ir nesutaikomiems priešininkams – buvusiam demokratinio judėjimo „Solidarumas“ lyderiui Lechui Walesai (Lechui Valensai) ir šalies de facto vadovui Jaroslawui Kaczynskiui (Jaroslavui Kačynskiui) – teks akis į akį susitikti teisme.

Valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis J. Kaczynskis kreipėsi į teismą dėl šmeižto, kai buvęs prezidentas L. Walesa savo žinutėse socialiniuose tinkluose apkaltino jį dėl 2010 metais netoli Smolensko Rusijoje įvykusios lėktuvo katastrofos, nusinešusios 96 gyvybes.

Per tą aviakatastrofą žuvo J.Kaczynskio brolis dvynys – tuometis Lenkijos vadovas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis), taip pat dešimtys kitų svarbių vyriausybės ir visuomenės veikėjų.

Vienoje savo žinučių 2016 metais L. Walesa tvirtino, kad J. Kaczynskis, „vedinas bravūros“, telefonu reikalavo nutupdyti lėktuvą tvyrant tirštam rūkui. 

J. Kaczynskis reikalauja, kad L. Walesa pripažintų, jog tai melas, ir sumokėtų 30 tūkst. zlotų (beveik 7 tūkst. eurų). Šiuos pinigus jis žada skirti labdarai.  

J. Kaczynskis ir L. Walesa anksčiau buvo sąjungininkai, tačiau vėliau tapo nesutaikomais priešininkais ir dažnai viešai kivirčijasi. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas

viskas portretas
imanoma gali buti kad 1 dirba u. spec. t. o gal kitam reikejo brolio kedes juk buna ir taip bet tik 1 Dievo zinioje o teismas bus 1saliskas tai pusei kuri naudinga jam.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių