Filipinuose per piratų ataką žuvo aštuoni žvejai

  • Teksto dydis:

Prie pietinių Filipinų krantų penkiems įtariamiems piratams užgrobus žvejybos laivą ir apšaudžius jo įgulą, žuvo aštuoni filipiniečiai žvejai, antradienį pranešė pareigūnai.

Laivas buvo užpultas vėlų pirmadienio vakarą vandenyse netoli pietinio Zamboangos miesto. Kiti septyni žvejai išsigelbėjo, kai iššoko iš laivo, piratams pradėjus šaudyti.

Zamboangos mieste Mindanao saloje esančios pakrančių apsaugos stoties viršininkas, kapitonas leitenantas Alvinas Dagalea (Alvinas Dagalėja) sakė, kad kelis iš laivo iššokius žvejus išgelbėjo pro šalį plaukęs motorlaivis, o kiti buvo surasti netoliese esančioje saloje. Kulkų suvarpytas žvejų laivas nuskendo.

A.Dagalea telefonu pasakojo, kad į žūklę išplaukusius vyrus užpuolė kitu laivu priplaukę įtariami piratai. Jie sulipo į žvejų laivą ir liepė jame buvusiems vyrams eiti į laivagalį.

„Tuomet staiga ginkluoti užpuolikai ėmė šaudyti“, – sakė pareigūnas.

Jis nurodė, kad nenustatyti užpuolikai galėjo būti piratai. Kariškiai nurodė, kad kaip galimų užpuolimo motyvų neatmeta turto prievartavimo bei nesantaikos tarp atskirų žvejų grupių.

Pietų Filipinuose aktyviai veikia kovotojų grupuotė „Abu Sayyaf “, kaltinama dėl virtinės laivų užgrobimų.

Praėjusią savaitę pakrančių apsaugos ir karinio jūrų laivyno laivai užkirto kelią įtariamiems „Abu Sayyaf “ kovotojams užgrobti krovininį laivą kaimyninėje Basilano provincijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių