Generolas: JAV vadovaujama koalicija turbūt susijusi su civilių žūtimis Mosule

  • Teksto dydis:

Koalicijos pajėgos tikriausiai yra susijusios su bent šimto civilių aukų pareikalavusiais antskrydžiais vakarų Mosule, antradienį pareiškė tarptautinės koalicijos prieš grupuotę „Islamo valstybę“ vadas.

„Mes tikriausiai turėjome įtakos šioms aukoms“, – žurnalistams telefonu iš Bagdado sakė Jungtinių Valstijų generolas Stephenas Townsendas (Stefenas Taunsendas).

„Vienas generolas buvo paskirtas vodauvoti tyrimui“ dėl aukų pareikalavusių kovo 17 dienos antskrydžių, pridūrė jis.

Anksčiau Ninevijos, kurios sostinė yra Mosulas, gubernatorius Nawfalas Hammadis (Naufalas Hamadis) minėjo, kad per koalicijos smūgius Mosulo Džadidos rajone žuvo daugiau kaip 130 civilių.

A.Musani dar nurodė, kad nuo spalio, kai prasidėjo karinė operacija Mosule, į miesto ir apylinkių ligonines pristatyta 5300 žmonių.

„Islamo valstybė“ 2014 metais užėmė didelius rajonus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado, tačiau Irako pajėgos, remiamos JAV vadovaujamų aviacijos smūgių, jau yra atkovojusios didžiąją tos teritorijos dalį.

Irako pajėgos spalį pradėjo operaciją Mosului atkovoti ir atgavo rytinę miesto dalį, o tuomet ėmėsi vaduoti mažesnius, bet tankiau gyvenamus vakarinius rajonus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių