Turkijoje sužeistųjų per žemės drebėjimą padaugėjo iki beveik 360

  • Teksto dydis:

Beveik 360 žmonių buvo sužeisti Turkijos kurortiniame Bodrumo mieste per 6,7 balo žemės drebėjimą, praeitą naktį supurčiusį Graikijos Dodekaneso salas ir Turkijos Egėjo pajūrį, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Ahmetas Demircanas (Achmetas Demirdžanas).

Pasak jo, sužeisti 358 žmonės, iš jų 272 nuvežti į ligoninę greitosios pagalbos automobiliais. Kiti gydymo įstaigą pasiekė savarankiškai.

Ministras pridūrė, kad 25 žmonės lieka hospitalizuoti. A.Demircanas nurodė, kad kai kurie patyrė kaulų lūžių, bet sunkiai sužeistų nebuvo.

Anksčiau turkų žiniasklaida skelbė, kad per žemės drebėjimą šalyje buvo sužeisti beveik 80 žmonių.

Daug žmonių susižalojo, kai apimti panikos iššoko per pastatų langus, nurodė televizija NTV.

Sužeistiesiems pagalba buvo teikiama Bodrumo ligoninės sode, nes ši įstaiga buvo evakuota požeminiams smūgiams apgadinus pastato lubas, Bodrumo rajono gubernatorių Bekirą Yilmazą (Bekirą Jilmazą) citavo dienraštis „Hurriyet“.

B.Yilmazas džiaugėsi, kad per šią stichinę nelaimę Turkijos pusėje niekas nežuvo, taip pat nebuvo sunkiai sužeistų.

Tačiau Graikijos saloje Kose žuvo du žmonės – švedas ir turkas.

Turkijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad jos konsulatas Graikijos Rodo saloje patvirtino Turkijos piliečio žūties faktą ir mėgina susisiekti su to vyro šeima.

Konsulatas pridūrė, kad dar vienas Turkijos pilietis buvo sunkiai sužeistas ir išskraidintas į Atėnus. Taip pat buvo pasiųstas keltas, turintis evakuoti iš Koso į Bodrumą apie 200 Turkijos piliečių.

Televizija „CNN Turk“ ir kitos vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad evakuacija jau prasidėjo.

Drebėjimo, užfiksuoto 1 val. 31 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, epicentras buvo maždaug už 10,3 km į pietus nuo didelio Turkijos kurorto Bodrumo, vasarą pritraukiančio daug turistų, taip pat už 16,2 km į rytus nuo Koso salos, priklausančios Dodekaneso salynui, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Vėliau įvyko keli gana stiprūs pakartotiniai smūgiai, iš jų stipriausias buvo 4,8 balo.

NTV pranešė, kad žemės drebėjimas Bodrumo pakrantėje sukėlė „minicunamį“. Bangoms užliejus pajūrio kelius Giumbeto kurorte šalia Bodrumo buvo apgadinta automobilių.

Paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti laivai, apgadinti, kai bangos juos smarkiai bloškė į krantą. Bangos kai kur taip pat nubloškė gatvėje stovėjusius automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių