Havajuose lava sunaikino daugiau kaip 600 namų

  • Teksto dydis:

Havajų apygardos meras Harry Kimas (Haris Kimas) pranešė, kad iš Kilauėjos ugnikalnio besiliejanti lava nuo praėjusio mėnesio pradžios sunaikino daugiau kaip 600 namų.

H. Kimas žurnalistams Hile ketvirtadienį sakė, kad sunaikinta maždaug 320 namų pajūrio miestelyje Kapohe, visi namai Vakeišenlando rajone.

Kilauėjos ugnikalnio išsiveržimas prasidėjo gegužės 3 dieną. Lava nuo to laiko iš didelių plyšių žemėje teka į vandenyną.

Havajų gubernatorius Davidas Ige (Deividas Igė) sakė, kad valstija skiria apygardai 12 mln. dolerių (10 mln. eurų) atsakui į ugnikalnio išsiveržimą.

Pasak gubernatoriaus, šiais pinigais bus padedama apmokėti viršvalandžius, maistą ir įrangą. Jis pažymėjo, kad apygardos darbuotojai ištisomis paromis dirba beveik 40 dienų.

JAV Geologijos tarnybos (USGS) pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad lavos srautas tebėra aktyvus ir neįmanoma prognozuoti, kada išsiveržimas baigsis ir ar atsivers daugiau stemplių, pro kurias tekės lava.

Lava jau užliejo visą Kapoho įlanką ir suformavo naujos sausumos ruožą, kuris dabar driekiasi kone mylią (1,6 km) toliau buvusios kranto linijos.

Ši nauja sausuma priklauso valstijai, bet pusiasalis dar ilgai neprimins vešlių žalių dirbamų laukų, dominuojančių šiame Havajo salos rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Amerikasosai taip valkatos. Mikimazai turės dabar daugiau plėšti žudyti žmones.

Liberalu sajudis

Liberalu sajudis portretas
Lietuva turetu nukentejsiems nuo ugnikalnio Havaju gyventojams padeti atstatyti sudegintus namus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių