Į kanalizaciją Indijoje išmesta 19 moteriškos lyties embrionų

  • Teksto dydis:

Indijos policija pirmadienį paskelbė radusi 19 per abortus pašalintų ir į kanalizaciją išmestų moteriškos lyties embrionų.

Šiurpus radinys vakarinėje Maharaštros valstijoje akcentuoja šalies problemą dėl selektyvių, prieš mergaites nukreiptų abortų.

Indijoje yra nelegalu nustatinėti dar negimusio vaiko lytį. Tokia politika siekiama užkirsti kelią abortams tais atvejais, kai tėvai trokšta berniuko, o užsimezgęs embrionas yra moteriškos lyties.

Tačiau manoma, kad tokie testai vis tiek yra paplitę, ypač neturtinguose kaimiškuose rajonuose. Lyčių santykis visoje Indijoje yra pasviręs vyrų naudai.

„Paėmėme 19 embrionų ir bandome areštuoti gydytoją, kuris slapstosi“, – naujienų agentūrai AFP sakė Maharaštros Sanglio rajono policijos vyresnysis inspektorius Dattatray Shinde (Datatrajus Šindė).

Pasak jo, embrionai buvo surasti sekmadienį vakare, susukti į mėlynus plastikinius maišelius, kanalizacijoje šalia Mhaisalo kaimo klinikos, kuriai vadovauja gydytojas Babasahebas Khidrapure (Babasahebas Khidrapurė).

Embrionai buvo rasti per nesėkmingą abortą toje klinikoje mirus 26 metų moteriai, sakė D. Shinde.

Už lyties nustatymą – kalėjimas

„Areštavome aukos vyrą Praveeną Jamdade (Praviną Džamdadę) dėl spaudimo jai pasidaryti abortą“, – sakė jis.

Indijoje tėvai ir gydytojai už prašymą atlikti vaisiaus lyties nustatymo testą ir už tokio testo atlikimą gali būti nuteisti kalėti iki penkerių metų.

2011 metų tyrimas, kurio išvados buvo paskelbtos britų medicinos žurnale „The Lancet“, parodė, kad per tris pastaruosius dešimtmečius Indijoje abortų aukomis tapo iki 12 mln. moteriškos lyties embrionų.

Indijoje tūkstančiui vyrų tenka 940 moterų, rodo naujausias oficialus gyventojų surašymas, kurio duomenys buvo paskelbti 2011 metais.

Dešimtmečiu anksčiau šalyje tūkstančiui vyrų teko 933 moterys.

Tuo tarpu Sanglyje tūkstančiui berniukų tenka tik 867 mergaitės, rodo skaičiai.

Moterims Indijoje gali būti daromas spaudimas susilaukti berniukų, kurie yra laikomi duonpelniais. Mergaitės dažnai yra laikomos finansine našta, nes joms reikia sukaupti didelį kraitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Indija kovoja su būsimomis vaikų žudikėmis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių