Į Libijos pakrantę išmesti 74 nuskendusių migrantų kūnai

  • Teksto dydis:

74-ių Europą per Viduržemio jūrą bandžiusių pasiekti migrantų kūnai buvo išplauti į vieną Libijos paplūdimį, antradienį pranešė Raudonasis kryžius.

Vieno į vakarus nuo sostinės Tripolio įsikūrusio Harchos kaimo gyventojai informavo pagalbos tarnybas radę sudaužytą valtį su migrantų kūnais joje. Daugiau kūnų buvo rasta kitose paplūdimio vietose. Baiminamasi, kad dalis jų taip pat liko jūroje.

Raudonojo kryžiaus socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtose nuotraukose matyti ilga eilė baltų ir juodų kūno krepšių, išdėstytų linija ties pakrante.

„Mes neturime tinkamo transporto kūnams pervežti ar kapinių, kuriose būtų galima palaidoti neatpažintus kūnus“, -rašoma pranešime.

„Kažkiek kūnų vis dar yra paplūdimyje, kiti kūnai, kurių negalime pasiekti, vis dar plūduriuoja vandenyje“, - teigiama jame.

Tarptautinė migracijos organizacija pranešė, jog valtis nuskendo šeštadienį. Nelaimė nusinešė apie šimtą gyvybių.

Jeigu bus patvirtintas šis pranešimas, šiais metais Viduržemio jūroje žuvusių migrantų skaičius išaugs iki 365-ių.

Anot organizacijos, migrantų atvykimas į Italiją šiemet ženkliai išaugo, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2016 metais. Nuo šių metų pradžios iki praėjusio sekmadienio į Italiją atvyko daugiau nei 10 tūkst. migrantų. Pernai nuo sausio 1 iki vasario 18 dienos į Italiją atvyko beveik 6,6 tūkst. migrantų.

Žmonių kontrabandininkai aktyviai naudojasi chaosu Libijoje nuo 2011 metų revoliucijos.

Daugiausiai kelionių į Italiją prasideda iš vakarų Libijos. Šio maršruto per Viduržemio jūrą ilgis siekia apie 300 kilometrų.

Europos Sąjunga (ES) šiuo metu svarsto priemones, kuriomis būtų siekiama blokuoti tūkstančių migrantų atvykimą į Italiją. Tai kelia susirūpinimą nevyriausybinėms organizacijoms. Jos baiminasi, kad Libijoje užstrigę žmonės gali būti persekiojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar ir pakrantes teršia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių