Indijoje per ministro kortežo užpuolimą žuvo trys žmonės, dar 23 – sužeisti

  • Teksto dydis:

Indijos valdomame Kašmyre įtariamiems sukilėliams ketvirtadienį sviedus granatą į vietos vyriausybės ministro kortežą, žuvo 3 ir buvo sužeisti dar 23 žmonės, pranešė policija.

Išpuolis buvo įvykdytas kortežui važiuojant per regiono pietuose esantį Tralo miestą. Žuvo trys pėstieji, tarp jų – moteris, o dar 10 buvo sužeisti. Taip pat buvo sužeisti aštuoni sukarintų pajėgų nariai, keturi policininkai ir vienas vyriausybės inžinierius, sakė policijos generalinis direktorius S.P.Vaidas. Ministras nenukentėjo.

Jokia sukilėlių grupuotė, kovojanti su Indijos valdymu, neprisiėmė atsakomybės už išpuolį. Vyriausybinių pajėgų pastiprinimas blokavo rajoną ir ieško užpuolikų.

Kašmyras yra padalytas tarp branduolinį ginklą turinčių kaimynių Indijos ir Pakistano, kurios abi reiškia pretenzijas į visą regioną. Po nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos paskelbimo 1947 metais Indija ir Pakistanas dėl Kašmyro kontrolės kariavo du karus.

Sukilėlių grupuotės reikalauja, kad Kašmyras būtų suvienytas arba Pakistane, arba kaip nepriklausoma valstybė.

Kašmyre, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, tvyro Indijai priešiškos nuotaikos, dauguma žmonių remia sukilėlių kampaniją prieš Indijos valdymą. Per sukilimą ir atsakomąsias Indijos armijos operacijas šiame regione žuvo beveik 70 tūkst. žmonių.

Indija kaltina Pakistaną ginkluojant ir apmokant sukilėlius, bet Pakistanas tai neigia.


Šiame straipsnyje: IndijaKašmyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių