Indijoje nuo kiaulių gripo mirė 40 žmonių

  • Teksto dydis:

Indijos vakarinėje Radžastano valstijoje, populiarioje tarp užsieniečių turistų, mažiausiai 40 žmonių mirė nuo kiaulių gripo, o dar daugiau kaip tūkstančiui buvo diagnozuotas užsikrėtimas šia liga, tarnybos pranešė penktadienį, turėdamos omenyje laikotarpį nuo šių metų pradžios.

Praeitais metais visoje šalyje užsikrėtę lengvai plintančiu A H1N1 atmainos virusu mirė apie 1,1 tūkst. žmonių, o dar 15 tūkst. buvo diagnozuota ši infekcija.

Šalies vakaruose ir šiaurėje, įskaitant Radžastaną ir sostinę Delį, sergamumas padidėja žiemos mėnesiais – gruodį ir sausį.

Radžastano, garsėjančio savo dykumomis ir rūmais, valdžia nurodė, kad atostogų išeiti norintys gydytojai turės prašyti leidimo, taip pat planuojama pasiųsti komandas, tikrinsiančias būstus ir ieškosiančias užsikrėtusių pacientų.

Sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat paskelbė informacinę kampaniją, kad atkreiptų žmonių dėmesį į ligos simptomus, prevencijos ir gydymo priemones. Patikrinta jau daugiau kaip 5,1 tūkst. žmonių.

„Radžastane mirusių yra iš viso 40, o užsikrėtimo atvejų nuo sausio 1-osios iki 17-osios buvo 1 036. Viena mirtis užfiksuota ketvirtadienį“, – sakoma valstijos Sveikatos apsaugos departamento pranešime.

Tarp užsikrėtusių kiaulių gripu svarbių veikėjų Delyje buvo premjero Narendros Modi (Narendro Modžio) padėjėjas Amitas Shahas (Amitas Šahas), paguldytas į ligoninę šią savaitę.

Daugiausiai – 16 – žmonių nuo šios ligos mirė Radžastano Džodpuro rajone. Ten užfiksuoti dar 225 užsikrėtimo atvejai.

Tačiau kol kas nebuvo paskelbta jokių perspėjimų susilaikyti nuo kelionių į paveiktus regionus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių