Indonezijoje aptikti per žemės drebėjimą žuvę mokiniai

  • Teksto dydis:

Indonezijos Sulavesio saloje gelbėtojai rado 34 krikščionių religinės mokyklos mokinius, žuvusius praeitą penktadienį, kai stipraus žemės drebėjimo sukelta purvo nuošliauža užliejo jų mokyklą, antradienį pranešė viena gelbėtojų tarnybos pareigūnė.

„Komanda rado iš viso 34 kūnus“, – naujienų agentūrai AFP sakė Indonezijos Raudonojo Kryžiaus atstovė Aulia Arriani (Aulija Ariani). Ji pridūrė, kad anksčiau buvo pranešta apie 86 dingusius Biblijos studijų mokinius, buvusius Džonoogės bažnyčios mokymo centre Sigi Biromaru rajone.

Pasak A. Arriani, gelbėtojams buvo sunku pasiekti įvykio vietą ir ištraukti aukas.

„Sunkiausia – pėsčiomis 1,5 valandos keliauti per purvą, nešant kūnus į greitosios pagalbos automobilį“, – sakė ji.

Centrinio Sulavesio provincija penktadienį buvo nuniokota žemės drebėjimo ir cunamio, pareikalavusio mažiausiai 844 žmonių gyvybių. Didelės bangos smogė pajūrio miestui Palu ir nušlavė pastatus, medžius, automobilius ir jų kelyje atsidūrusius žmones.

Tačiau baiminamasi, kad nelaimės aukų skaičius gali reikšmingai išaugti, kai gelbėtojai pasieks sunkiai prieinamas vietoves.

Viena iš tokių vietų yra kalnuotas Sigi Biromaru rajonas, esantis į pietryčius nuo Palu miesto.

Indonezija – daugiausiai gyventojų turinti musulmoniška šalis, bet šioje salų valstybėje esama išsibarsčiusių religinių mažumų, tarp jų krikščionių, bendruomenių.

Du nauji seisminiai smūgiai

Rytų Indonezijoje du gana stiprūs žemės drebėjimai antradienį ryte įvyko vienas po kito netoli Sumbos salos pietinių krantų, pranešė JAV Geologijos tarnyba.

Pirmojo vidutinio stiprumo (5,9 balo) žemės drebėjimo, užfiksuoto pirmadienį minutė prieš vidurnaktį Grinwičo (antradienį 2 val. 59 min. lietuvos) laiku židinys buvo negiliai, apie 10,6 km gylyje. Jo epicentras buvo maždaug už 40 km nuo Sumbos salos, turinčios apie 750 tūkst. gyventojų.

Maždaug po 15 minučių įvyko stipresnis 6 balų drebėjimas. Jo epicentras buvo apytikriai tame pačiame rajone.

Sumba yra apytikriai už 1,6 tūkst. km į pietus nuo Sulavesio salos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių