Ispanijoje apvirto cirko sunkvežimis su drambliais

  • Teksto dydis:

Viename pagrindinių Ispanijos greitkelių pirmadienį į avariją patekus cirko sunkvežimiui, žuvo vienas dramblys ir dar keturi buvo sužeisti, bet yra gydomi, pranešė pareigūnai.

Įvykis sulaukė didžiulio gyvūnų teisių gynėjų dėmesio.

Cirko sunkvežimis apvirto iš Albasetės į Mursiją vedančiame kelyje, pietų Ispanijoje, pirmadienį, lenkdamas kitą krovininį automobilį su priekaba, sakė Albasetės Civilinės gvardijos atstovas Jose Amado (Chosė Amadas).

Pirminio tyrimo rezultatai rodo, kad cirko krovininis automobilis galėjo netekti pusiausvyros, kai vairuotojas darė manevrą, kad persirikiuotų į kitą kelio juostą, ir priekaboje gabentos penkios dramblio patelės pajudėjo.

Pasak atstovo, sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo, tačiau vienas iš dramblių žuvo vietoje.

Išgyvenusius keturis dramblius veterinarai gydo vienoje valstybinėje įstaigoje, tačiau artimiausiomis dienomis jie turėtų būti perkelti į gyvūnų kliniką, sakė J. Amado. Trys drambliai patyrė nesunkius sužeidimus, o vienai patelei sunkiau sužeistos kojos.

„Su penkiais nenuspėjamais gyvūnais, kurių kiekvienas sveria po tris-keturias tonas, tokių nelaimių gali pasitaikyti nepriklausomai nuo atsargumo priemonių“, – sakė jis.

Vietos policijos ir valdžios pareigūnų paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti, kaip dramblius nuo kelio į sunkvežimius kelia didžiuliai pramoniniai kranai.

Dėl incidento beveik tris valandas buvo uždaryta greitkelio atkarpa netoli Poso Kanjados miestelio centrinėje Kastilijos-La Mančos srityje, pranešė vietos pareigūnai.

Tuo tarpu gyvūnų teisių gynėjai sako, kad šis incidentas yra vienas iš daugybės pavyzdžių, rodančių, kaip cirko versle yra žalojami laukiniai gyvūnai ir nepaisoma jų poreikių.

„Šie nuostabūs gyvūnai yra vežiojami po šalį, laikomi įkalinti ir yra verčiami dalyvauti pasirodymuose“, – sakė gyvūnų teisių organizacijos „Animal Defenders International“ pirmininkė Jan Creamer (Jan Krimer) savo rašytiniame pareiškime.

Jis elektroniniame laiške taip pat sakoma, kad gyvūnai yra dažnai „laikomi nelaisvėje mažose patalpose, nepaisoma jų fizinių ir socialinių poreikių, jie daug laiko praleidžia uždaryti sunkvežimiuose“.

Cirkų sąjungos draugija pranešė, kad apvirtęs sunkvežimis buvo techniškai tvarkingas. Prieš kelionę jis buvo patikrintas, ir veterinarai leido juo vežti gyvūnus.

„Gyvūnų teisių gynėjai šį incidentą pavertė skandalu, – sakė draugijos atstovas Ignacio Pedrera (Ignasijus Pedrera). – Jie įpratę politikuoti ir puldinėja šią pramonės šaką, kai tik įvyksta eismo nelaimės. Ir nesvarbu, ar į jas patenka gyvūnai, ar ne“.

Pasak I. Pedreros, 13 iš 22 po Ispaniją keliaujančių cirkų savo pasirodymuose naudoja gyvūnus. Iš viso šioje srityje dirba daugiau nei 2,5 tūkst. šeimų, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių